G2 Esports in Fnatic vsak na svojem vrhu razpredelnice

Za nami je že drugi teden tekmovanja LEC, ki je ponovno prinesel nekaj presenečenj. Po dveh tednih tekmovanja namreč na vrhu razpredelnice prvo mesto zaseda G2 Esports, ki je vse štiri dosedanje dvoboje dobil, medtem ko zadnje mesto presenetljivo po dveh tednih zaseda Fnatic, ki še nima zmage. Povzetek rekordnega prvega tedna tekmovanje LEC, si lahko preberete tukaj.

Team Vitality – Fnatic

Teden se je pričel s tekmo med ekipama, ki nista ravno navdušili v prvem tednu. Vitality je 1. teden končal z rezultatom 1-1, medtem ko je Fnatic katastrofalno začel z 0-2. Nekaj več upanja so imeli v začetku igre, kjer je naš Tim “Nemesis” Lipovšek Fnaticu pridobil “first blood” v obračunu z “italijanskim žrebcem” Jizuketom. Fnatic je takrat povedel, a se je nato vse odvijalo po načrtih Vitalitya. Hitro so prevzeli gold razliko ter v 32 minutah Fnatic poslali na 0-3. Nemesis je končal pri 2 K/1 D/6 A.

Rogue – Splyce

Na prvi pogled dokaj nezanimiv obračun vsaj na papirju, a je vseeno trajal dlje od prve igre med Vitality in Fnatic. Rogue ni vodil niti minute v celotni igri, saj je Splyce že od samega začetka prevzel pobudo. V sredini igre so se sicer novinci Rogue dobro držali a so izkušnje Splyca vseeno bile previsoka ovira. Fantastično igro svojega “overpowered” heroja (Karthusa) je v 35 minutah zaključil Xerxe, s katerim je v statistiko vpisal 11 K / 1 D / 7 A.

G2 Esports – exceL Esports

Evropski super tim je v temu dvoboju pričakoval lahko delo, a bi se kaj kmalu lahko opekel na nasprotniku. exceL je začel odlično ter povedel z nekaj uboji. Vseeno primerne denarne razlike niso ustvarili, kar je G2 izkorstil ter igro v 33. minuti iz rezultata 4-11 malo približal. Tudi pri 16-9 za exceL ni zadostovalo, saj enostavno niso imeli denarne prednosti. Igra se je končala po 45 minutah, kar se seveda tako dobri ekipi kot je G2 ni ugajalo.

Schalke 04 – SK Gaming

Še tretji zaporedni dvoboj, v katerem smo lahko spremljali našega slovenskega igralca. Tokrat je bil na vrsti crownsh0t, ki se je v intervjuju postavil na 3. mesto najboljšega ADC igralca v Evropi (1. Hans Sama, 2. Upset). Upset je v tem dvoboju res premagal crownsh0ta, saj je igro končal z rezultatom 8/0/8, medtem ko je crownsh0t v 40 minutah igre v statistiko vpisal 3/4/3.

Origen – Misfits Gaming (tekma tedna)

Origen je imel kar precej težak razpored tekem v začetku te sezone, zato njihov trenutni rezultat najbrž še nič ne kaže. Tudi proti Misfits smo lahko pričakovali težave Origena, ki so se že takoj izkazale za resnične. Misfits so od samega začetka kontrolirali igro ter jo končali v 31 minutah pri rezultatu 18-8. Misfits je s to tekmo držal prvo mesto z ekipo G2 (obe ekipi 3-0).

Hans Sama in gorillA sta definitivno najmočnejši Bot Lane v tej sezoni.

Schalke 04 – Fnatic

Nov dan, nove zmage. No, ne za Fnatic, ki nikakor ne najde rešitve za zmago v trenutni sezoni. Zdi se, da bo potrebno še kar nekaj dela v ekipi po odhodu Capsa. Nikakor krivde ne moremo valiti na Nemesisa, ki seveda ne igra perfektno, a solidno odigra vsako tekmo. Schalke 04 je bil sicer s strani analitikov postavljen precej nižje in so po dveh tednih nedvomno presenečenje (rezutlat 3-1 na 3. mestu). Fnatic je bil preprosto uničen že od začetka, tako da realnih možnostih niso imeli.

Nemesis in štirje wardi v ekipi

SK Gaming – exceL Esports

Lahko bi rekli, da je bila to prelomna igra začetka sezone za obe ekipi. Ekipi sta pred tem dvobojem držali rezultat 1-2 po treh igrah, zato je bila zmaga še kako pomembna. Na papirju favorizirana SK Gaming ni imela večjih težav, medtem ko je bilo mogoče od ekipe exceL po igri z G2, pričakovati več. Crownsh0t je igro končal z rezultatom 1/0/6 v 28 minutah igre. SK Gaming je torej po dveh tednih na 6. mestu lige, medtem ko si exceL deli 7. mesto z Origenom (obe ekipi 1W-3L).

G2 Esports – Rogue

Ko so crownsh0ta po njegovem dvoboju vprašali, kaj mora Rogue naresti, da bo premagal ekipo G2 Esports, je ta odgovoril, da je to nemogoče. Poizkusijo lahko samo z nenavadnimi heroji, za katere G2 ne bi našel recepta. A Rogue se prav posebaj ni pripravil na ta obračun. Če smo imeli po igri z exceL Esports še pomisleke o G2, pa po koncu te igre definitivno ni bilo razloga za skrb. Igra je bila sicer po ubojih skozi celotno igro kar blizu, a je bila denarna razlika tista, ki jo je G2 večal skozi celoten obračun. Igre je bilo konec v 23. minuti pri rezultatu 17-9. G2 je torej po dveh tednih ohranil 100% izkupiček z 4 zmagami.

Splyce – Origen

Prvi “lažji” obračun za Origen, ki je potreboval zmago za lažje nadaljevanje, a jim ni uspelo. Prvi resnejši spopad v 12. minuti za Rift Heralda je igro spreobrnil v korist Splyca, ki prednosti na koncu izpustil iz rok. Igro so zaključili v 31 minutah ter zmagali z rezultatom 14-3. Naslednji teden bodo pričakali na drugem mestu z rezultatom 3-1.

Misfits Gaming – Team Vitality (igra dneva)

Še kot zadnja tekma tedna, poslastica med Misfits ter Vitality. Zelo napeta tekma, ki je bila odločena z dvema večjima fightoma. Prvi se je zgodil pri Rift Heraldu, kjer je Vitality naredil manjšo denarno razliko, a vseeno premalo, da bi lahko popolnoma prevzel pobudo. Prelomni trenutek se je zgodil v 20. minuti pri Infernal zmaju, kjer je Vitality dobil dvoboj ter nato lažje tekmo speljal do zmage. Te zelo zanimive igre je bilo sicer konec že v 26. minuti, ki pa vseeno ne pokaže pravega obraza napete igre. Misfits je s tem porazom 1. mesto v LEC tekmovanju prepustil G2 Esportsu, ki samuje na 1. mestu. Na drugem mestu pa imamo kar 4 ekipe (Splyce,Vitality,Misfits,Schalke 04).

Jizuke je tekmo proti Misfits končal z rezultatom 6/0/5 – igral je LeBlanc.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime