Redni del evropske lige LEC je končan, pred nami so izločilni boji!

V evropski ligi LEC v igri League of Legends se je končal tudi 9. teden tekmovanja, ki je podal jasne udeležence končnice v letošnjem splomladanskem delu. V t.i. playoff sistemu se bo za naslov najboljšega in uvrstitev na tekmovanje Mid Season Invitational (MSI) potegovalo 6 ekip, ki so si skozi devet tednov (2 tekmi na teden) zagotovili nastop v končnici.

Pred zaključnim tednom smo poznali že 4 ekipe, ki so si zagotovo prigarale mesto v končnici, medtem ko sta dve mesti ostali še prosti. Preostali mesti sta po koncu tega tedna pripadli ekipama Fnatic in SK Gaming, v katerih igrata tudi naša predstavnika. Vse ekipe, ki se bodo torej borile v končnici so: G2 Esports (13-5), Origen (12-6), Fnatic (11-7), Splyce (11-7), Vitality (10-8) in SK Gaming (10-9).

Najboljša ekipa v drugem delu sezone je bila nedvomno Fnatic, ki si je na koncu priigrala kar 3. mesto, pa čeprav so bili po prvem delu med tremi najslabšimi. V zadnjem tednu so premagali tako G2 Esports, ki je igral z rezervo, saj je naš Mikyx še vedno poškodovan. Drugo mesto je pripadlo ekipi Origen, ki so le za zmago ostali pod vrhom. Splyce je na koncu pristal na 4. mestu, saj so izgubili medsebojni dvoboj s Fnaticom, SK Gaming pa je v odločilnem boju premagal Schalke 04 in se veselil zadnjega mesta, ki jih je popeljal v končnico.

Sedaj nas čaka teden dni premora, saj se bodo ekipe dodobra pripravile na svoje obračune in naredile taktično strategijo, da bi pridobili čim boljše mesto. V petek 29. marca pa se nato vse lahko priče, saj nas čaka že prvi dvoboj med Fnaticom in Team Vitality, kateremu v soboto sledi še dvoboj med ekipama Splyce in SK Gaming. Znan je tudi prvi polfinalni dvoboj v katerem se bosta pomerila najboljši ekipi rednega dela G2 Esports, ta pa bo odigran v petek 5. aprila. Gre za nov sistem končnice, o katerem smo že pisali in bo dodobra premešal štrene strategom v posameznih ekipah.

Potek izločilnih bojev s pričetkom v petek, 29.marca

Kot zanimivost lahko še omenim, da je v šestih ekipah, ki so si zagotovile mesto v končnici kar šest dancev, nato pa jim sledimo že slovenci, ki imamo v izločilnih bojih kar tri predstavniki, saj so se uvrstili s svojimi ekipami uvrstili prav vsi trije (G2 – Mikyx, SK Gaming – Crownshot, Fnatic – Nemesis)!

Ob enem poteka tudi nagradna igra enega izmed glavnih partnerjev lige LEC, kjer lahko osvojite popotovanje na finalni zaključek omenjene lige! Več si preberite tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime