Epic je za ekskluzivnost igre Phoenix Point razvijalcu plačal preko 2 milijonov dolarjev

Razvijalec Epic poskuša svojo trgovino na vse načine vsiliti PC igralcem in kot pričakovano je zaradi tega med igralci postal močno osovražen.

Njegova taktika je namreč, da preko ekskluzivnih kupčij poskuša na svojo trgovino dobiti naslove, ki nato niso na voljo nikjer drugje.

Mnogo ljudi se je zato začelo spraševati, koliko denarja Epic zapravi pri založnikih za njihovo zvestobo. Nedavno poročilo zna razkriti prav to skrivnost.

Na spletni strani Resetera se je namreč pojavila zanimiva tema glede igre Phoenix Point, ki je svoj dom našla ekskluzivno na Epic trgovini. Špil je svoja sredstva za razvoj iskal na Fig platformi, kjer lahko poleg doniranja podporniki naslova postanejo tudi investitorji.

Eden od njih je malce razdelal številke iz nedavnega finančnega poročila. Projekt je namreč prikazal 191% poskok v dobičku, to pa gre ravno na račun pogodbe z Epicom.

Preračunano naj bi Epic tako razvijalcu za zvestobo plačal kar 2.247,058 dolarjev, kar je ogromna številka za tako relativno nišni naslov in človek se vpraša, kakšne številke so bile v delu pri večjih projektih tipa Metro Exodus ter Borderlands 3.

Podporniki projekta so zaradi ekskluzivnosti precej razburjeni, saj so jim na Fig kampanji bili obljubljeni ključi tako za GoG kot tudi Steam.

Ustvarjalec igre Jullian Gollop se je podpornikom opravičil, pravi pa da je bila kupčija z Epicom v najboljšem interesu njegovega studia ter za njihove bodoče naslove.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime