Trump in Huawei se imata spet rada

Pretekli meseci niso bili ravno lahki za podjetje Huawei. Kitajec je namreč zaradi svojega vohunjenja dobil pošteno palico preko zadnjice iz strani Trumpove administracije in Huawei kar naenkrat ni smel več poslovati z ameriškimi podjetji.

To mu je umaknilo Android podporo ter celo tehnologijo ARM, ni pa se vedelo, ali se bo enako zgodilo z Windowsi za njegove precej kvalitetne prenosnike. Huawei je zato začel pospešeno razvijati svoj operacijski sistem, a celotna avantura naj bi mu prinesla okoli 30 milijard izgube.

So pa morda pred kitajskim podjetjem lepši časi, saj se je včeraj predsednik Trump mudil na srečanju G20 na Japonskem, kjer je v govoru razodel zanimivo novico. Huawei lahko po novem zopet trguje z ameriškimi podjetji in z njimi sodeluje, a samo na področjih, ki se ne bodo tikali državne varnosti.

Podrobnosti še niso dorečene, vendar se zdi, da bo Huawei lahko operiral na segmentu pametnih telefonov, ki pa ne bodo vsebovali tehnologije 5G. To je še vedno precej velika prepreka za Kitajca, saj prihodnost tiči ravno v 5G povezljivosti in če njihove naprave tega ne bodo vsebovale, bodo na volatilnem trgu telefonov bolj težko konkurirali.

Morda je pa to samo prvi korak k lepši, skupni prihodnosti Američanov in Kitajcev. Seveda, vse dokler Huawei zopet ne začne zganjati traparij, kjer ga zna naslednjič pričakati veliko hujša šiba.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime