Xiaomi bo izdal World of Warcraft obarvane telefone – pripravljajo morda WoW igro za telefone?

Mobilne igre so resen biznis. Morda ne ponujajo ravno globoke igričarske izkušnje, kjer bi gledali neko zanimivo štorijo, a to niti ni poanta. Gre za služenje ogromne količine denarcev preko mikrotransakcij in zato ni nič čudnega, da je razvijalcem ta trg postal hudo zanimiv.

Včeraj smo pisali, da ima očitno razvijalec Riot velike načrte glede predelave svoje hudo popularne igre League of Legends za mobilne telefone, enako pa razmišlja tudi Blizzard.

Ta je njega dni že napovedal Diablo Immortal za telefone in si s tem pridobil velik gnev igričarske skupnosti. Sedaj je stopil v malce lepšo luč, saj trenutno nedavni izdani World of Warcraft Classic kraljuje Twitch lestvicam, zanimivo pa je, da bo morda zaživel še kje drugje, kot pa samo na PC-ju.

Včeraj je namreč podjetje Xiaomi razkrilo, da sta stopila skupaj z Blizzardom in tako nas čakata dva različno obarvana Redmi Note 8 Pro telefona, ki bosta nosila značilne World of Warcraft barve. Privoščili si boste lahko mobilnik, ki bo nosil barvno paleto Horde ali pa Allianca, zadeva pa bo stopila v prodajo že danes, žal samo na Kitajskem.

To seveda ni ravno pokazatelj, da bomo sedaj kar naenkrat dobili World of Warcraft za telefone. Vendar pa je tu vseeno nekaj namigov.

Blizzard je že izjavil, da bodo vse njihove popularne franšize dobile neko mobilno različico. Poleg tega je Redmi Note 8 Pro igričarski telefon, Xiaomi pa je na svoji uradni Weibo strani spraševal igralce, na kateremu strežniku nameravajo igrati, zraven pa je prilepil še sliko Night Elfa.

Morda najbolj zanimivo pa je dejstvo, da je Blizzard včeraj stopil v tožbo proti kitajskemu igralcu Sina Games, saj je ta z igro Glorious Sage praktično popolnoma skopiral igro World of Warcraft. Morda je tožba posledica dejstva, da namerava Blizzard izdati prav svoj mobilni Warcraft in na temu področju ne želi konkurence?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime