Neuradna predelava igre The Red Dead Redemption za PC je bila ustavljena zaradi groženj z odvetnikom iz strani založnika

Če ste zapriseženi PC-jaš in oboževalec kavbojk, potem zagotovo že dolgo ljubosumno pogledujete svojim konzolnim bratom, medtem ko se oni prešerno zabavajo s serijo iger Red Dead Redemption.

Te nikakor nočejo iziti na računalnikih, čeprav lahko enko na nek način vseeno lahko preigravate preko servisa PlayStation Now. Vendar to ni ravno pristna izkušnja in to je nameraval spremeniti projekt Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project.

O tej modifikaciji smo že pisali: ustvarjalec DamnedDev je želel izkoristiti kodo iz emulatorjev Xenia in RPCS3 in ustvariti pristno predelavo za PC, kjer bi bile vključene višje ločljivosti, nadgrajene teksture in bolj tekoče sličice na sekundo.

Zadeva pa ni dišala lastniku licence, založniku Take Two Interactive. Ta je znan po temu, da zelo strogo čuva svojo lastnino. Zaradi nedavnih “leakanih” podatkov glede njihove igre Borderlands 3 so celo enemu streamerju na dom poslali privatne raziskovalce.

DamnedDev ni točno razkril, kako se je Take Two spravil nanj, je pa v e-mail sporočilu zapisal, da je projekt trenutno zaustavljen. Povedal je še, da bo izdal video, a da ne sme povedati za kaj točno se gre, saj naj bi mu založnik zapovedal, da ne razkriva informacij.

Vendar se DamnedDev ne preda. Pravi, da se je založnik dokopal do njegovih zasebnih informacij in celo kontaktiral oz. nadlegoval njegovo družino. Povedal je še, da ne bo popustil ustrahovanju in da trenutno dela na temu, da bi bila njegova modifikacija legalna.

Na koncu je še potrdil, da ni prejel slavnega pisma “Cease and Desist”, kjer bi moral izbrisati celotno ustvarjeno kodo, ampak da ga je zaenkrat samo kontaktiral zastopnik Take Two-ja glede legalnih zadev. A bojimo se, da zna založnik kmalu spisati prav takšno pismo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime