Huawei prikazal telefon Mate 30 – impresiven telefon, ki pa ne vsebuje nobenih Google aplikacij

Kitajsko podjetje Huawei je imelo za sabo težko leto. Zaradi merjenja mišic med ZDA in Kitajsko ter zaradi svojega vohljanja za uporabniki se je Trump odločil, da jim prepove poslovanje z vsemi ameriškimi podjetji. Nato se je Trump premislil in prepoved dvignil. In se nato še enkrat premislil nazaj.

To je seveda na Kitajcu pustilo ogromno posledic, saj praktično iz dneva v dan ni vedel, kako naj nadaljuje z razvijanjem izdelkov. Razvoj se seveda ni ustavil in plod njihovih inženirjev sta nova telefona Mate 30 in Mate 30 Pro, ki sta bila predstavljena včeraj.

Zadevi sta precej impresivni, še posebej za vse navdušene fotografe.

Na zadnji strani Mate 30 telefona se je ta pojavila ogromna okrogla, steklena oblika, ki jo Huawei imenuje “Halo Ring”. Znotraj tega prstana se nahajajo tri kamere in štirje senzorji.

Navadni Mate 30 bo vseboval glavno kamero z ločljivostjo 40MP in zaslonko f/1.8, 16 MP ultra široko kamero z f/2.2 zaslonko ter stabilizirano telefoto lečo z 8MP ločljivosti ter zaslonko f/2.4. Mate 30 Pro bo imel zaslonko f/1.6, stabilizirano ultra široko kamero ločljivosti 40MP z f/1.8 zaslonko, namesto laserskega senzorja pa bo vseboval Time of Flight senzor za globinski 3D.

Huawei se hvali predvsem s svojo sposobnostjo snemanja v temi oz. v bolj slabo osvetljenih pogojih. Prav tako je impresivno, da lahko pri snemanju v 720p “slow motion” način spočne impresivnih 7680 sličic na sekundo.

Sedaj pa na slabe stvari. Zaradi prepovedi trgovanja z ameriškimi podjetji novi Mate 30 nima nameščenih nobenih aplikacij, ki bi jih pričakovali od telefona z Android sistema. Novi telefoni nimajo aplikacij kot so denimo Google Zemljevidi, Gmail, manjka pa tudi trgovina Google Play.

Huawei sicer pravi, da bo možno nameščati aplikacije iz tretjih virov, vendar zna biti to velika težava, saj takim stvarem človek ne more ravno zaupati, poleg tega pa nek običajni uporabnik ravno ne bo na vse pretege brskal za osnovnimi aplikacijami.

Huawei ravno zato vse napore vlaga v promocijo svoje trgovine Huawei Mobile Services. Ta zaenkrat poseduje 45.000 aplikacij, vendar je to daleč od Google Playa, ki poseduje več kot 2.7 milijona aplikacij.

Novi telefon tudi ne bo ravno poceni. Za Mate 30 z 8 GB pomnilnika ter 128 GB shrambe boste odšteli okoli 800 €, medtem ko bo Mate 30 Pro z 8 GB pomnilnika, 256 GB shrambe veljal 1.100 €, če pa boste želeli še 5G tehnologijo pa vas bo denarnica zapekla za 1.200 evrov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime