Steam podrl svoj rekord istočasnih uporabnikov

Steam se je rodil leta 2003 in ta digitalna platforma je imela za sabo precej burno zgodovino. Osebno sem njeno rojstvo sovražil, saj sem takrat kupil original kopijo igre Half-Life 2, a nisem imel interneta, tako da presnete zadeve nisem mogel aktivirati. Zanimivo, da me to po vseh teh letih še vedno peče.

Kljub temu, da ima danes tekmecev več kot kadarkoli prej, gre platformi čedalje bolje in še vedno drži zakoličeno prvo mesto med vsemi ponudniki.

Temu so pripomogle odločitve Microsofta in EA-ja, da se po večletni odsotnosti vrnejo v topli objem Steama, Epic Games pa očitno kljub svoji agresivni kampanji ni v svoje roke odtujil preveč uporabnikov.

Steam je pred kratkim celo porušil rekord glede sočasnih uporabnikov. Kot pravi spletna stran SteamDB, katera budno spremlja vse statistike Pare, se je včeraj na Steamu nahajalo 18.8 milijonov istočasnih uporabnikov kar je absolutni rekord. Najvišja prejšnja številka se je zgodila 6. januarja 2018, ko se je na platformi nahajalo 18.5 milijonov igralcev.

Seveda to ne pomeni, da so vsi ti ljudje igrali igre, saj se večini ljudi Steam prižge ob zagonu računalnika in nato pridno miruje v ozadju.

Številke to samo potrdijo, saj jih je bilo včeraj istočasno v igri “samo” 5.8 milijonov igralcev, kar je v bistvu manj od leta 2018, ko se je naenkrat preigravalo 7 milijonov uporabnikov.

Kljub rekordnim številkam Steam konstantno dodaja nove pritikline. Nedolgo tega smo dobili posodobitev knjižnice iger, razvijalec Valve pa namerava svojo trgovino preselite tudi na Chromebooke, v planu pa ima tudi druge platforme.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!