Kljub bogati ponudbi konkurence, Pokimane ostaja na Twitchu

Najbolj popularna ženska streamerka Pokimane ostaja na Twitchu.

Punca na Amazonovi platformi drži skoraj 4 milijone sledilcev in je zaradi tega postala tarča konkurence, a tudi denar ne bo pretrgal njene zvestobe.

V letu 2019 smo bili deležni velikih premikov na streamerski sceni in veliko večjih osebnosti je podpisalo ekskluzivne pogodbe s konkurenco. Morda najbolj slaven premik je bil odhod Ninje na Microsoftov servis Mixer, tam pa se mu je nekoliko kasneje pridružil tudi Shorud. Svoje pogodbe podpisujejo tudi Facebook in YouTube, tako da je današnja streamer scena bolj razdrobljena kot kadarkoli prej.

Tudi Pokimane je začela dobivati ponudbe z različnih strani, pravi pa, da se je na koncu odločala med dvema ponudbama. Na koncu se je odločila podpisati nekajletno pogodbo s Twitchem, a to je prišlo z masovnim denarnim davkom.

Njena zvestoba Twitchu jo je stala kar precej denarja, a pravi, da raje vzame manj denarcev in dela tisto vsebino, ki je veseli in da je obenem obkrožajo njeni sledilci, ki držijo aktiven pogovorni kanal. Znano je že, da so streamerji, ki so zamenjali platformo, izgubili kar nekaj naročnikov in sledilcev, kar je nekako logično. Skupnost mora pri drugem ponudniku zopet začeti rasti, kar pa zahteva svoj čas.

Žal ni nikjer uradne številke, ki bi povedala, koliko takšna pogodba ekskluzivnosti šteje. Pokimane je povedala, da je njena ponudba bila več, kakor pa ima trenutno na bančnem računu. Glede na to, da je njena vrednost ocenjena na okoli 3 milijone dolarjev, številka ni majhna, streamerka pa je sam priznala, da je bila ponujena vsota takšna, ki ti spremeni življenje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime