Sony prihaja na PC – Horizon Zero Dawn uradno napovedan

Če bi mi kakšno leto nazaj povedali, da bo Sony kakšno svojo ekskluzivo iz PlayStationa 4 pripeljal na PC, bi vas označil za nore in pri meni bi izgubili vso kredibilnost.

Nekaj takšnega sem imel v mislih, ko je ruski YouTuber prvič oznanil novico, da namerava Sony na PC pripeljati igro Horizon Zero Dawn. Zadevo sem označil za popolno izmišljotino, saj Sony drži svoje igre trdno privijačene na svoje konzole in jim PC trg ne diši sploh.

A nato je novico potrdil verodostojni vir informacij Jason Schreier, nato pa se je na hitro igra pojavila tudi na Amazonovi trgovini. Uradna najava se je zdela praktično pred vrati in to se je končno zgodilo včeraj v intervjuju na PlayStation blogu.

Najavo je sporočil Hermen Hulst – bivši direktor razvijalca Guerrilla Games in trenutni vodja Sony Worldwide Studios.

Hulst je uradno potrdil, da Horizon Zero Dawn prihaja na PC, saj Sony išče nove načine, da bi igralce pripeljal na PlayStation platformo. A hkrati je opozoril, da to sedaj ne pomeni, da bodo za računalnike izšle kar vse njihove ekskluzive. Kakor je rekel Hulst, se mu je Horizon zdel odličen primerek igre, ki bi lahko zaživela na PC-ju, a da so še vedno povsem fokusirani na konzole.

Povedano z drugimi besedami: Sony tipa PC trg in Horizon je verjetno eksperiment, ki zna na računalnike pripeljati tudi druge naslove. Če bo prodaja dobra, potem se zna zgoditi, da bodo govorice o predelavi The Last of Us Part II in Dreams držale vodo. Prav tako jim zna to prinesti ogromno dobička, saj gre PlayStation 4 letos v pokoj. Zakaj ne bi predelal zdajšnjih iger za PC, nadaljevanja pa najavil ekskluzivno samo za PlayStation 5, kar bi posledično občutno dvignilo prodajo konzole?

Horizon Zero Dawn ima že svojo Steam stran, igro pa naj bi dobili enkrat poleti. Razvijalec Guerrilla naj bi v prihajajočih tednih in mesecih izdal dodatne informacije, med katerimi upamo tudi na napovednik in sistemske zahteve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime