Glavni pisec igre Overwatch zapušča Blizzard

Razvijalec Blizzard je danes močno drugačno podjetje od tistega, ki smo ga poznali na začetku tisočletja. Studio je zapustilo kar nekaj vodilnih mož, ki so v preteklosti spočeli legendarne naslove tipa Diablo 2 ali pa Warcraft 3.

In to se dejansko pozna pri njihovih zadnjih izdelkih in potezah, ki so precej razočarali igričarsko publiko. Vsi se spomnimo komplikacij pri odstranitvi profesionalnega Hearthstone igralca zaradi njegovih izjav, ki so podpirale Hong Kong. Pošteno je eksplodirala tudi njihova zadnja igra Warcraft 3: Reforged in to v negativnem smislu, ki je postala najslabše ocenjena igra vseh časov na Metacriticu.

Včeraj je novico o svojem odhodu sporočil tudi Michael Chu, ki je bil glavni pisec za Overwatch. Chu je bil tisti, ki je vsem karakterjem vdihnil lepo dozo življenja in zgodovine. Njegov vpliv se bo čutil tudi v Overwatch 2, v preteklosti pa je pisal tudi scenarije za World of Warcraft in Diablo 3. Svojo življenjsko pot pri Blizzardu je začel 20 let nazaj, kot tester igre Diablo 2: Lord of Destruction.

Chu ni točno opredelil svojega razloga za odhod, pravi samo, da je čas za nove izzive. Kako bo to vplivalo na nadaljnji razvoj igre Overwatch 2 še ni znano.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime