Bo koronavirus preklical tudi letošnjo Evrovizijo?

Zaenkrat ne.

Vsaj tako pravijo organizatorji, ki bodo letošnje tekmovanje v petju organizirali v Rotterdamu na Nizozemskem. Če se spomnite, je lani zmagal njihov predstavnik Duncan Laurence, zato se je Evrovizijska karavana preselila v njegovo domačo okolico.

Žal se bo letošnje tekmovanje odvilo ob zelo občutljivemu datumu. Med 12. in 16. majem naj bi se v Rotterdam zgrnili oboževalci iz celega sveta in navijali za svoje predstavnike, a ravno takrat zna biti koronavirus pandemija na najvišji točki. Medtem, ko organizatorji po celemu svetu odpovedujejo svoje dogodke (med njimi tudi E3, ki bi se moral odviti šele junija), Evrovizija 2020 zaenkrat ne odpoveduje svojih planov.

Organizatorji pravijo, da budno spremljajo razmere in se jim bodo tudi prilagodili. Župan Rotterdama Ahmed Aboutaleb pravi, da je za takšne odločitve še prezgodaj in da se bodo po njegovem odločili nekje sredi aprila. Takrat se naj bi začela gradnja odra za evrovizijski spektakel in tokrat se bo ta odvil znotraj Ahoy Arene. Gradnja ne bo poceni, zato bo takrat nastal kritičen moment: gremo z dogodkom naprej, ali ga prekličemo oziroma prestavimo?

Evropska radiodifuzna zveza, ki skrbi za vsakoletno izvajanje tekmovanja, ima v pripravi par različnih načrtov v primeru razširjene koronavirus krize:

  • Brez sprememb
  • Omejeno občinstvo v areni
  • Samo televizijski prenos brez občinstva
  • Lokalni prenos – vsaka država bo svoje nastope opravila doma in nastop kazala preko prenosa v živo
  • Prestavitev
  • Preklic tekmovanja

Roko na srce, letošnji slovenski kandidat ne bo močno oškodovan, saj dvomim, da bi se Voda prebila do finala. A žal mi je islandske skupine Daði Freyr, ki bi letos zagotovo zmagali. Ne verjamete? Samo poglejte si spodnjo pesem!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime