PlayStation 5 in Xbox Series X bosta najverjetneje prestavila izid – zna se zgoditi tudi povišanje cen

Če te dni veselite kakšnih dogodkov ali izdelkov, ki naj bi izšli v prihodnosti, potem je najbolje da se kar takoj streznite. Prekleti COVID-19 je prestavil cel kup dogodkov, vplival na industrijo e-šport iger in če samo slišim, da bo zaradi njega prestavljen izid Resident Evil 3 Remake, se takoj odpravim ven poiskati najbližji koronavirus, da mu stisnem eno na gobec.

Konec leta nas čakajo konzoli naslednje generacije in čeprav je december še daleč stran, je analitična firma DFC Intelligence pred kratkim izdala poročilo, ki se tiče konzol PlayStation 5 in Xbox Series X ter njunega izida.

DFC pričakuje, da bosta tako Microsoft kot tudi Sony prestavila izide konzole v leto 2021, saj je koronavirus zmotil postopek proizvodnje in dobava kritično potrebnih delov. Če ni delavcev, ki bi na proizvodnih linijah sestavljali nove konzole, potem teh tudi ne moreš poslati na prodajne police, kajne?

Če bosta konzoli izšli koncem leta, potem bo zelo verjetno to samo v omejenih količinah, začetne cene pa se znajo zaradi tega dvigniti.

Vse pa ni tako črno. Pomanjkanje zaloge zna samo še dvigniti zanimanje kupcev, DFC pa tudi pričakuje, da bosta obe konzoli zabeležili rekordno prodajo.

Tako Microsoft kot tudi Sony še nista komentirala zamude in obe konzoli imata še vedno zabeležen datum za konec leta. Pojavile so se govorice, da ima Sony težave z nabavo nekaterih delov, kar zna dvigniti ceno konzole, naslednji Xbox pa bo vseboval hude mišice, saj naj bi bil grafično primerljiv s kartico GeForce RTX 2080 Ti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime