PlayStation 5 naj bi imel ob izidu zaradi visoke cene omejeno število zalog

Smo že sredi aprila in še vedno ne vemo, kako bo prihajajoča konzola PlayStation 5 sploh izgledala. To je kar malce nenavadno, saj je Microsoft naslednji Xbox prikazal že med delovanjem in poganjanjem iger, Sony pa je za svoj izdelek izdal samo nekaj informacij ter prikazal novi kontroler, medtem ko je sama konzola in njena oblika še vedno skrivnost.

Spletna stran Bloomberg ima za vse Sonyjeve privržence nove slabe novice. Načrti glede izida ostajajo nespremenjeni: PlayStation 5 bo kljub krizi s koronavirusom izšel konec letošnjega leta, a v precej omejeni količini.

Razlog za to ni svetovna pandemija, ampak visoka cena konzole. Sony je v PS5 vgradil napredno strojno opremo in posledično naj bi se tako cena nove konzole gibala med 500 in 550 €. To je precej več od predhodnika, ki je leta 2014 ob izidu stal 400 €, Sony pa je skozi leta čez nove verzije konzole ceno občutno znižal. PlayStation 4 Pro te dni velja okoli 400 €, kar je še vedno občutno ceneje od prihajajoče nove generacije.

Sony pričakuje, da bo do marca 2021 proizvedel med 5 in 6 milijonov PlayStation 5 konzol, kar ni malo, a je manj v primerjavi s PlayStationom 4, ki se je leta 2014 proizvedel v 7,5 milijonih primerkih. Tukaj je treba tudi upoštevati dejstvo, da je igričarstvo neprestano v porastu in današnji trg je v primerjavi s tistim izpred šestih let povsem drugačen in zahteva po igralnih konzolah je veliko večja.

Očitno se bomo konec leta še tepli za svoj izvod konzole PlayStation 5. Zanimivo bo videti, ali bodo te napovedi glede cene res držale in kako se bo na to odzval Microsoft. Je 500 € preveč za konzolo, ki ti nato služi 8 let? Nam se ne zdi, a definitivno je morda ravno zaradi tega ob izidu ne bodo kupili vsi.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!