PlayStation 5 naj bi imel ob izidu zaradi visoke cene omejeno število zalog

Smo že sredi aprila in še vedno ne vemo, kako bo prihajajoča konzola PlayStation 5 sploh izgledala. To je kar malce nenavadno, saj je Microsoft naslednji Xbox prikazal že med delovanjem in poganjanjem iger, Sony pa je za svoj izdelek izdal samo nekaj informacij ter prikazal novi kontroler, medtem ko je sama konzola in njena oblika še vedno skrivnost.

Spletna stran Bloomberg ima za vse Sonyjeve privržence nove slabe novice. Načrti glede izida ostajajo nespremenjeni: PlayStation 5 bo kljub krizi s koronavirusom izšel konec letošnjega leta, a v precej omejeni količini.

Razlog za to ni svetovna pandemija, ampak visoka cena konzole. Sony je v PS5 vgradil napredno strojno opremo in posledično naj bi se tako cena nove konzole gibala med 500 in 550 €. To je precej več od predhodnika, ki je leta 2014 ob izidu stal 400 €, Sony pa je skozi leta čez nove verzije konzole ceno občutno znižal. PlayStation 4 Pro te dni velja okoli 400 €, kar je še vedno občutno ceneje od prihajajoče nove generacije.

Sony pričakuje, da bo do marca 2021 proizvedel med 5 in 6 milijonov PlayStation 5 konzol, kar ni malo, a je manj v primerjavi s PlayStationom 4, ki se je leta 2014 proizvedel v 7,5 milijonih primerkih. Tukaj je treba tudi upoštevati dejstvo, da je igričarstvo neprestano v porastu in današnji trg je v primerjavi s tistim izpred šestih let povsem drugačen in zahteva po igralnih konzolah je veliko večja.

Očitno se bomo konec leta še tepli za svoj izvod konzole PlayStation 5. Zanimivo bo videti, ali bodo te napovedi glede cene res držale in kako se bo na to odzval Microsoft. Je 500 € preveč za konzolo, ki ti nato služi 8 let? Nam se ne zdi, a definitivno je morda ravno zaradi tega ob izidu ne bodo kupili vsi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime