Posnetek preklicane igre Prince of Persia Redemption se je 8 let skrival na YouTubu

Nekdaj slavna serija Prince of Persia je v mirovanju že vse od leta 2010, ko je izšel zadnji del The Forgotten Sands. Ponosno se lahko pohvalim, da sem do sedaj preigral vse dele in čeprav sem bil velik oboževalec serije, tudi meni Forgotten Sands ni bil ravno neki vrhunec. Špil ni bil ravno zanič, a je premalo inoviral in se je zaradi tega tudi bolj slabo prodal.

Ubisoft je zato serijo 10 let nazaj zamrznil in razen kakšnih posebnih dogodkov ali specialnih VR izkušenj, je Prince prijetno zadremal sredi perzijskega peska.

Vendar pa je očitno med tem časom založnik delal na nekih prototipih nove igre. Prince of Persia: Redemption naj bi bil v izdelavi med letoma 2010 in 2011, vendar je bil preklican. Zanimivo pa je, da se je leto kasneje na YouTubu pojavil precej konkreten posnetek igranja, ki ga ni nihče odkril dolgih 8 let. Zadeva bi bila verjetno še vedno skrita, če ne bi en uporabnik Resetere včeraj posnetek predstavil celemu svetu.

Da je zadeva legitimna priča komentar pod videom iz strani Marc-Andre Belleauja, ki je trenutno pomočnik tehničnega direktorja pri Ubisoftu. Marc pod komentarji vpraša YouTuberja: “Kje si dobil tole?”, kar nekako potrdi, da gre za legitimen posnetek.

Prince of Persia: Redemption je bil očitno v precej zgodnji fazi razvoja in iz posnetka je razvidno, da je razvijalec želel ujeti nekakšno Uncharted igralnost. Vidimo lahko nekaj bojevanja, mini šefa ter tehniko vrtenja časa nazaj, ki je tudi zaščitni znak serije. Opazili boste tudi, da je vse ovito v rjave odtenke, saj so igre v letu 2012 skoraj vse stavile na to zamorjeno barvno paleto.

Govorice o novi Prince of Persia igri so zadnje čase precej žive. Nekdo je pred kratkim registriral domeno princeofpersia6.com, sedaj pa se je nenadoma pojavil ta posnetek. Morda Ubisoft po tihem tipa igričarsko publiko in poskuša ugotoviti, ali je pri njej kaj zanimanja za novi Prince of Persia naslov? Morda izvemo kaj novega na današnji Microsoftovi konferenci.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime