Bethesda potrdila, da še nekaj let ne bomo dobili novih informacij glede The Elder Scrolls 6

Razvijalec Bethesda mi je v igričarski industriji prava uganka, saj se včasih sprašujem, ali bi bilo pri njih morda pametno zamenjati nekoga na vodilnem položaju.

Praktično vsak, ki je kdaj v roke prijel miško, tipkovnico ali pa kontroler, pozna igro Skyrim. The Elder Scrolls V: Skyrim, kakor se zadeva uradno imenuje, je bila leta 2012 pravi prodajni hit in igra je bila tako popularna, da so jo predelali za vse možne sisteme, zaradi modifikacij pa jo igralci še danes pridno nameščajo in poganjajo.

Kako je potem možno, da zadeva od leta 2012 še vedno ni prejela niti enega novega dela? 8 let je dovolj časa, da bi večji studio lahko sproduciral celo dva naslova, ki bi s tem imenom, ki ga ima Elder Scrolls franšiza, naravnost tiskala sveže bankovce.

Žal smo od Skyrima dalje prejeli samo MMO Elder Scrolls Online, na katerem dela ločen razvijalec ter Fallout 4 in Fallout 76. Slednji naslov je z novo Wastelanders posodobitvijo celo splezal na sprejemljiv status, žal pa noben od teh naslovov ni dosegel višav Skyrima.

The Elder Scrolls 6 je bil napovedan leta 2018 na E3 konferenci, a dobili smo samo kratek generičen dražilnik, ki ni pokazal praktično ničesar. Že takrat je Bethesda sporočila, da je nova igra te franšize še daleč stran, oboževalci pa so vseeno upali, da bomo morda letos dobili vsaj kakšno novo novičko.

Žal je te upe včeraj porušil Pete Hines, ki je vodja marketinga pri Bethesdi. Ko ga je neki oboževalec včeraj povprašal o novicah glede novega Elder Scrolls dela, ga je Pete soočil s kruto realnostjo.

Novi Elder Scrolls bo izšel šele za igro Starfield, ki pa je tudi še precej daleč stran. O njej vemo samo to, da bo nek vesoljski RPG in da je celotna Bethesda ekipa fokusirana na njegovo izdelavo. Ravno zato je Pete napisal, da bomo dobili informacije o novem Elder Scrolls naslovu šele čez nekaj let. Če bomo samo na frišno novico čakali leta, potem je izid verjetno še vsaj pol desetletja stran.

Če slučajno nestrpno čakate na novo Elder Scrolls dozo igranja, potem lahko preizkusite MMO The Elder Scrolls Online. Gre za solidno večigralsko zabavo, ki bo kmalu dobila novo razširitev Greymoor.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

  1. Zanima me, če ta ki je to novico napisal, sploh dela kaj raziskave svoje? Ker kdo za vraga pričakuje TES VI pred letom 2024? Več jih letos pričakuje novico o Starfieldu pa še to jih večinoma ve, da bo naslednje leto. Prav rako a ni FO4 bila večja prodajna uspešnica kot Skyrim?

    Zakaj se pol ne vprašate zakaj R* ni šel delat takoj GTA VI če pa je GTA V taka uspešnica. Zakaj CDPR ni šel takoj delat Witcher 4 če je W3 taka uspešnica. Aja ti so vam bolj priljubljeni pa boste dali 15 let za nov game jim če je treba, Bethesda pa bi mogla z 10x manj zaposlenimi kot oba ta studia vsako leto izdat igro? Samo da lahko pol na pol informirani serjete po nečem.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime