Razvijalec Arkane proslavlja 20 let in podarja igro Arx Fatalis

Razvijalec Arkane Studios te dni praznuje že svojih 20 let obstoja in čeprav mu nikoli ni res uspelo sproducirati nekega neverjetnega hita, so bile vse njihove igre kakovostne in dosegale visoke ocene pri kritikih.

Razvijalec je bil v igričarski industriji celo tako priljubljen, da ga je k sodelovanju povabil sam Valve in skupaj sta začela delo na samostojnem Half-Life projektu Ravenholm, ki pa je bil nato žalostno preklican. Zgodbo o tem dogajanju si lahko preberete v naslednjem članku, kjer si lahko ogledate tudi obsežen dokumentarec ekipe NoClip.

Arkane je svojo prvo večjo igro izdal leta 2002, ko je na prodajne police uletel Arx Fatalis. Špil je imel ob izidu nekaj težav s hrošči, a to niti ni bilo pomembno, saj je bil to izjemno inovativen RPG, ki so ga blagoslovili predvsem oboževalci Gothica.

Arx Fatalis je vseboval velik svet, ki pa ste ga za razliko od drugih sorodnih projektov raziskovali samo pod zemljo. Tam ste našli različne zanimive frakcije ter se ubadali z zelo zanimivim sistemom čaranja, ki je za uroke zahteval risanje simbolov po zaslonu. Več vam lahko pove spodnji obsežni in odlični opis iz kanala MandaloreGaming.

Arkane se je v sklopu praznovanja svoje 20-letnice odločil ponuditi igro povsem brezplačno. Žal si je ne boste mogli pridobiti na Steamu, saj si Arkane lasti Bethesda, ta pa ima svojo platformo z igrami. Za svojo kopijo obiščite sledečo povezavo in se naročite na “Arkane Outsiders” e-poštno obveščanje. To vam bo nato samodejno dodelilo igro na vaš Bethesda.net račun in vse kar morate storiti je, da igro snamete v Bethesda zaganjalniku in začnete z igranjem.

Brezplačno darilo bo na voljo za prevzem do 31. maja.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

En star televizor je več kot leto dni povzročal internetne izpade cele vasi

Spletna stran Gizmondo poroča o zanimivi zgodbi iz ene male vasice v Walesu, ki se je kar 18 mesecev borila z masovnimi...

Čudoviti Black Myth: Wukong prikazal boj z ogromnim volkodlakom

Prejšnji mesec nas je kitajski razvijalec Game Science presenetil s precej obsežnim napovednikom za igro Black Myth: Wukong. O tem naslovu se...

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!