Tista PC predelava Maria 64 ima že prve grafične modifikacije

Morda se spomnite, kako smo nedolgo nazaj pisali o popolni predelavi legendarne igre Mario 64 za PC-je? Posebnost tega projekta je bila to, da je nekomu uspelo celotno kodo predelati za računalnike in za poganjanje ne potrebuješ nobenega emulatorja.

To je precej velika stvar in projekt Nintendu nikakor ni bil všeč, zato so vsem stranem, ki so ponujale povezave za prenos predelave zagrozile, da morajo te povezave umakniti ali pa se bodo srečali na sodišču. Seveda so s tem samo malce zajezili širjenje projekta, saj ga je zdaj praktično nemogoče umakniti iz interneta.

Ne samo to, PC Mario 64 je začel dobivati tudi svoje prve modifikacije. Ena od teh nadgradi grafično podobo igre, saj je avtor podvrgel vse teksture umetni inteligenci, ta pa je preko svojih algoritmov dvignila ločljivost in podrobnosti, ne da bi pokvarila originalno vizijo ustvarjalca.

Končni rezultat je čudovit. Teksture so sedaj močno manj pikslaste in meglene, tako da vse skupaj izgleda, kot da bi Nintendo naredil uradno predelavo za sodobne sisteme. Morda prav to tudi načrtuje, zato jim gre ta projekt tako v nos.

Mario 64 je vsekakor igra, ki bi jo moral izkusiti vsak igričar vsaj enkrat in če vas je do sedaj od igranja odvračala slabša podoba, je morda sedaj končno napočil čas, da igri končno ponudite tisto pravo priložnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime