Cyberpunk 2077 predstavitev je bila zaradi protestov prestavljena na konec meseca

Trenutna situacija v ZDA je na robu vrelišča in ljudje zdaj že en teden masovno protestirajo zaradi krutega umora Georga Floyda, ki ga je, zdaj že verjetno najbolj slaven policist v zgodovini ZDA, Derek Chauvin, 9 minut s kolenom na vratu tiščal ob tla, dokler ni ta žalostno umrl. Derek je bil obtožen uboja ter umora in je bil že aretiran, to pa protestantov ni pomirilo. Dovolj imajo rasizma, poleg tega pa tisti trije policisti, ki so stali okoli Dereka, brez da bi karkoli naredili ali pomagali, niso bili obtoženi ničesar.

Ključnik #BlackLivesMatter je trenutno najbolj vroča roba socialnih omrežij in svojo podporo gibanju so izdali tudi razvijalci iger ter njihovi založniki. Žal so se s tem zgodile tudi prestavitve dogodkov, saj so vsi mnenja, da je trenutna situacija bolj pomembna od videoiger. Sony je tako zamaknil predstavitev konzole PlayStation 5, IGN pa svojo konferenco Summer of Gaming iz 5. na 8. junij.

Za zamik se je odločil tudi razvijalec CD Projekt RED, ki je želel 11. junija prikazati nekaj več glede svoje težko pričakovane igre Cyberpunk 2077. Night City Wire se bo po novem odvil 25. junija, razvijalec pa je povedal, da se trenutno dogajajo bolj pomembne stvari in želijo se prepričati, da se slišijo glasovi zatiranih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime