Protestniki v ZDA ropajo tudi trgovine z igrami – GameStop kljub temu ne zapira trgovin

Včeraj smo pisali o tem, da masovni protesti po ZDA med sabo skrivajo tudi ljudi, ki bi radi situacijo izkoristili za povzročanje kaosa in plenjenje trgovin. Tem ljudem je verjetno bolj malo mar za Georga Floyda in njegovo tragično smrt vidijo kot izgovor, za povzročanje škode in ropanje vsega, kar ni pribito na tla.

Spravili so se na različne trgovine, med njimi je postal tarča tudi Apple, ki so mu razbili steklena vrata in ven odnesli artikle kot so iPhone telefoni in MacBook prenosniki. Žal lopovi niso vedeli, da imajo naprave v sebi vgrajeno zaščito proti kraji, tako da telefon deluje samo v trgovini in ima v sebi sledilno napravo. Če takšno napravo ukradete, je to moč preprosto izslediti preko oddajanega GPS signala.

Ropanju se niso izognile tudi fizične trgovine z igrami. Najbolj znana izmed njih je zagotovo GameStop franšiza, ki nikakor ne more splezati izpod kritik. GameStop je namreč znan po temu, da njihovi grabežljivi direktorji sredi najhujšega naleta koronavirusa niso želeli zapreti svojih trgovin, saj so menili, da njihove storitve spadajo pod tiste nujne, brez katerih preprosto ni mogoče živeti.

Med masovnimi protesti se je ponovno izkazalo, da je vodilnim pri tem podjetjem malo mar za njihove delavce. Medtem ko je denimo Apple zaprl vse svoje trgovine, GameStop vztraja, da njihovi podplačani delavci nadaljujejo obratovanje trgovin.

Zadevo je javno predstavil YouTube kanal Camelot331, ki ima precej dobre vire znotraj GameStopa. Kot lahko vidimo v posnetku, je bilo zaposlenim naročeno, da nadaljujejo z obratovanjem in v primeru, da nekdo razbije okno in vdre v trgovino, bodo bili deležni povišice. Delavci se seveda bojijo za svoja življenja, a v teh časih je izguba služba nekaj najslabšega, kar se ti lahko pripeti. Tako jim ne ostane drugega, kot pa da pridno izpolnjujejo ukaze, GameStop pa jih je potolažil, da se lahko v skrajni sili zaklenejo v slabo zaščiteno zadnjo sobo.

Posnetek je razkril tudi to, da je GameStop organiziral pomoč delavcem, ki jih je prizadela korona kriza. Začelo se je zbiranje denarja med zaposlenimi in te donacije naj bi bile prostovoljne, a je precej očitno, da so obvezne. Nekateri so donirali po 25 $, medtem ko je direktor podjetja doniral samo 2000 dolarjev. To je manj kot pa so prispevali nekateri, ki imajo nižje plače od njega, tip pa je vreden vsaj 50 milijonov zelencev.

Ropanje se tako nadaljuje in kakor lahko vidite na prikazni sliki članka, lopovi odnašajo igre kar iz polic in veliko bolj priljubljeni so PlayStation 4 naslovi. Žal so razbojniki spregledali dejstvo, da se fizični ploščki iger nahajajo izza pulta, tako da so domov odnesli samo prazne škatle.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime