AMD naj bi prestavil izid svojih Ryzen 4000 procesorjev na naslednje leto

Podjetje AMD je julija lani s svojimi procesorji Ryzen serije 3000 zadel v polno in ti so se začeli prodajati kot vroče žemljice. AMD je po dolgem času pošteno požugal svojemu največjemu konkurentu Intelu ter mu izmaknil lep delež trga.

Intel je svoj odgovor v podobi Comet Lake procesorjev pripravljal dolgo časa in čeprav ti niso bili takšno razočaranje, kot se je sprva predvidevalo, Ryzen 3000 prodaje niso omejili. Ti še vedno letijo iz polic in glede na govorice, naj bi se ravno zaradi te dobre prodaje AMD odločil zamakniti izid naslednika Ryzen serije 4000 na naslednje leto.

Vir govoric je spletna stran DigiTime, ki je sicer Tajvanska spletna stran, a velja za dober vir zanesljivih informacij. Ryzen 4000 procesorji naj bi uporabljali 7 nm proizvodno linijo in prenovljeno Zen 3 arhitekturo. To naj bi prineslo hitrejši takt, večjo varčnost pri porabi elektrike in boljši izkoristek energije. Govorice med drugim pravijo, da bi znal AMD celo zamenjati proizvodno linijo in to spraviti na vsega 5nm, a ta govorica je manj zanesljiva od drugih in za zdaj ostaja nejasna.

Ryzen 4000 procesorji naj bi v masovno proizvodnjo stopili koncem letošnjega leta, na prodajnih policah pa naj bi jih videli januarja 2021.

Ko smo že pri Ryzenu, ne pozabite, da do konca tega meseca še vedno velja akcija, ki ob vsakem nakupu Ryzen procesorja doda brezplačno kodo za igro Horizon Zero Dawn. Več informacij o tem tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime