Sony investiral 250 milijonov dolarjev v Epic Games platformo

Včeraj je na splet prišla presenetljiva novica, da je Sony v Epic Games trgovino investiral kar 250 milijonov dolarjev. V izjavi za javnost sta obe podjetji druga drugi namenili lepe besede. Ta naložba naj bi v bodoče pomagala pri bolj prepletenem partnerstvu, zgraditi pa želijo digitalni ekosistem, ki bo dostopen tako razvijalcem kot tudi igralcem.

Da je nekaj na tem, je bilo že videti na predstavitvi pogona Unreal Engine 5, kjer se je hudo veliko omenjalo konzolo PlayStation 5 in malce manj konkurenta Xbox Series X. Razlog za to je sedaj znan, zanimivo pa bo videti, v kakšno smer se bo razvilo to partnerstvo.

Sony je začel pogledovati za PC trgom in njihov prihajajoči Horizon Zero Dawn bo njihova prva ekskluziva, ki bo zapustila PlayStation platformo in se pojavila tudi na PC-ju. Igra bo izšla tako na Epic Games kot tudi Steam platformi, a zna se zgoditi, da se bodo bodoče Sonyjeve igre zavezane samo eni trgovini. Epic Games je za omejen čas že pridobil nekaj nekdanjih pripadnic PlayStation 4 tabora, kot so denimo igra Journey in igre razvijalca Quantic Dream – Detroit Become Human, Beyond Two Souls in Heavy Rain. Razlika pri teh je to, da si teh razvijalcev ne lasti Sony, medtem ko je Guerrilla Studios, ki skrbi za predelavo Horizon Dawna za PC, povsem njihov.

Ta investicija zna tako pomeniti, da bomo na Epic Games platformi dobili več njihovih ekskluziv in morda tista predelava Bloodborna res postane resničnost.

Zanimivo je, koliko malo deleža si je s to investicijo pridobil Sony. Tencent je denimo leta 2012 v Epic Games vložil 330 milijonov dolarjev in si tako pridobil 40 % delež podjetja. A od takrat je Epic Games bil ocenjen na 825 milijonov dolarjev, čez leta in Fortnite denarce pa je ta vrednost skokovito narasla. Epic Games je tako danes ocenjen na 17 milijard dolarjev, Sonyjeva investicija 250 milijonov zelencev pa jim je prinesla samo 1,5 % podjetja. Kdor prej pride, pač prej melje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime