Takole bi izgledal Diablo 2 v 4K ločljivosti pri 60 sličicah na sekundo

Legendarni akcijski RPG Diablo 2 je nedolgo nazaj dopolnil 20 let in kar malce smešno je, da je bila igra tako velik hit in da smo v dveh desetletjih dobili samo eno pravo nadaljevanje, ki je sprva naletelo na negativne ocene iz strani kritikov. Govorice o uradni predelavi drugega dela krožijo že nekaj časa, vendar pa Blizzard za zdaj ni napovedal ničesar, razen dela ne četrtem delu, ki pa je še dolgo stran.

Diablo 2 ima še danes svoje zveste igralce, a ni dvoma, da je špil vizualno precej zastarel. Sam grafični slog je še vedno slasten in tako zamorjeno gotsko okolico, ki jo poseljujejo demonska bitja iz izkrivljene domišljije nekega grafičnega artista boste težko našli še kje drugje. Tehnično pa ima zadeva kar nekaj težav: ločljivost je zaklenjena na 800×600, igra pa teče pri maksimalno 25 sličicah na sekundo.

To pri sodobnih grafičnih karticah in ogromnih monitorjih pričara precej slabo izkušnjo in igri bi se nedvomno obrestoval kakšen pošten obliž glede optimizacije. Žal Blizzard takšnih načrtov nima, zato čakamo na skupnost, da ta ponudi svoje rešitve.

YouTube uporabnik Michael Reznor je pred kratkim prikazal prototip, kako bi Diablo 2 lahko izgledal pri ločljivosti 4K in 60 sličicah na sekundo. Tole ni modifikacija, saj je za posnetek uporabil nevronsko mrežo za višanje ločljivosti ter tehniko interpolacije gibanja. Končni rezultat lahko vidite spodaj in če se vam morda posnetek ne zdi nič posebnega, potem bodisi še nikoli niste igrali igre Diablo 2 ali pa na naslov gledate z nostalgičnimi očali.

Za zdaj ni na vidiku nobene predelave iz strani skupnosti. Nazadnje smo pisali o projektu višanja ločljivosti tekstur, a to ne bo popolna predelava in gre v bistvu samo za prototip. Je pa razvijalec od takrat izdal demo, ki si ga lahko ogledate na sledeči povezavi.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

Bivša YouTube moderatorka toži Google, saj ji je služba pošteno načela duševno zdravje

Ko pomislimo na najhujše službe na svetu se nam pred oči prikradejo različne podobe. Sam se velikokrat spomnim na posnetek nekega ubogega...

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition je brezplačen na Epic Games trgovini

Pisali smo že o tem, da je upraviteljska strategija zabaviščnih parkov RollerCoaster Tycoon 3 nenadoma skrivnostno poniknila iz prodajnih polic Steama. Kasneje...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!