Bioware potrdil, da je Dragon Age 4 še vedno v razvoju

Razvijalec Bioware je v zadnjih letih izgubil skoraj ves svoj trdno prigarani sloves ustvarjalca odličnih RPG izkušenj. Najprej jim je spodletelo z igro Mass Effect: Andromeda in že tam se je ugibalo, da je založnik EA tik pred tem, da razvijalca odpelje za hišo in mu tam spusti milosten strel v glavo. A razvijalec je imel v roki še enega aduta: Anthem. Ta je propadel še bolj spektakularno in čeprav se dela na popolni predelavi igre, ki bi ta naslov prerodila kot feniks iz pepela, je razvojna ekipa še v zgodnji fazi razvoja.

Leta 2018 nas je Bioware podražil s kratkim dražilnikom, ki je več kot očitno napovedoval četrti del Dragon Age franšize. Ta je igralce navdušila s svojim prvim delom Origins in hudo razočarala z drugim delom, ki je izšel samo dve leti po izvirniku. Tretji del Inqusition se je dobro prodal, a meni osebno ni bil všeč, saj je bil odprt svet dolgočasen in naloge nezanimive.

Od tistega prvega napovednika pa o igri nismo slišali praktično ničesar. Na letošnji konferenci smo sicer dobili kratki tehnološki prikaz pogona Frostbite, kjer je bilo nekaj scen zagotovo vzetih iz Dragon Age 4, a to ni bilo uradno potrjeno. Zaradi vse te molčečnosti se je med oboževalci razširil strah, da je morda projekt bil preklican. Izvršni producent Mark Darrah se je zato odpravil na Twitter, z namero da malce pomiri še tiste zadnje oboževalce.

Razlaga je povsem preprosta: še vedno delajo na naslednjem delu Dragon Age franšize in da projekt zlagoma napreduje, a zaradi dela od doma je razvoj težji.

In to je vse kar smo izvedeli novega o naslednjem Dragon Age projektu. Morda se Bioware uspešno vrne na pota stare slave, kjer se mu bo pridružil tudi novi Mass Effect, za katerega se šušlja, da ima prav tako v razvoju povsem nov del.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime