Kdaj bodo znane cene konzol PlayStation 5 in Xbox One? Zadnje govorice kažejo že na avgust

Tako Sony kot tudi Microsoft sta izpeljala svoji konferenci in prikazala igre ter oblike svojih dveh prihajajočih konzol PlayStation 5 in Xbox Series X. Roko na srce nas nihče od njiju ni ravno odpihnil, a več kot jasno je, da bodo konzolni igralci konec leta morali preklopiti na konzolo naslednje generacije, če seveda želijo uživati v najnovejših uspešnicah, ki bodo izšle v prihajajočih letih.

Predstavitev iger in opevanje specifikacij je lepa popestritev, a še vedno ne vemo tistega najpomembnejšega: cene. Obe konzoli pod pokrovom skrivata impresivno tehnologijo, ki bo zagotovo popeljala igralni občutek na novo raven, vendar igralce skrbi, da bosta obe podjetji za svoja izdelka zahtevali previsoko dajatev.

Še posebej za PlayStation 5 krožijo govorice, da konzola ne bo poceni in za zdaj se šepeta okoli cene 500 €. Xbox Series X se zagotovo po ceni ne bo pretirano raziskoval in analitiki napovedujejo, da bosta oba proizvajalca s prodajo dejansko izgubljala denar, tega pa bosta kasneje poskušala nadomestiti s prodajo iger.

Obe podjetji očitno čakata, da tekmec naredi prvo potezo, stranke pa medtem nepotrpežljivo tapkajo z nogami. In če je verjeti nedavni govorici, bo tega čakanja še ta mesec konec.

Na podcastu Kind Funny Gamecast je novinar Imran Khan, ki je prej delal za spletno stran Game Informer, izjavil, da je sam slišal, kako Sony in Microsoft za avgust pripravljata posebni konferenci, v katerih bo razkrita cena vsake konzole. Sony naj bi v prvih dveh tednih avgusta spočel posebni State of Play dogodek, kjer bo razodel ceno in točen izid konzole PlayStation 5, Microsoft pa naj bi podoben dogodek pripravljal za konec avgusta. Tam naj bi poleg cene in datuma izida najavili še cenejšo različico konzole, ki se bo imenovala Xbox Series S.

Za zdaj so vse samo govorice, a zdi se, da bo Sony prvi prekinil molk in napovedal ceno. 500 € se morda zdi veliko, a treba se je zavedati, da so danes drugačni časi kot pa ob splavitvi PlayStationa 4. V 2020 ni nič nenavadnega, če mobilnik stane več kot jurja in v primerjavi s temi cenami izpadejo konzole že smešno poceni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime