Microsoft Flight Simulator postal najbolje prodajana igra Steama – fizične kopije na voljo tudi v Sloveniji

Microsoft se te dni traplja po ramenih zaradi svoje genialne domislice, da bi morda lahko svoje igre prodajal tudi na Steamu. Vsi njihovi prihajajoči projekti bodo svoj dom našli na najbolj popularni digitalni platformi in med njimi se je znašel tudi prihajajoči Flight Simulator.

O tem simulatorju letenja smo že nekajkrat pisali in v napovednikih in predstavitvenih slikah nas je zagotovo najbolj navdušila grafična podoba. Flight Simulator nosi resnično fantastično grafiko, poleg tega pa se lahko veselimo tudi revolucionarne mehanike ustvarjanja talnih map, ki bodo svoje podatke črpala iz Bing zemljevidov. Razvijalcu Asobo Studios je tako uspelo v digitalno obliko spraviti praktično cel svet in še sanja se nam ne, kaj vse bodo poleg tega prinesle razne naknadne modifikacije iz strani skupnosti.

Pričakovanja so velika tudi med igralci in konec julija je igra stopila v zaprt beta preizkus, istočasno pa so lahko igralci zadevo prednaročili na Steamu. Naval je bil ogromen in ta dosti nišen naslov simulacije letenja je splezal celo na vrh Steamove lestvice. Od takrat je nekoliko padel, a to je precej zavidljiv dosežek, še posebej glede na to, da igra zase zahteva celo 69,99 €.

Microsoft je pred časom najavil, da bo v prodajo ponudil tudi fizične kopije igre. Te bodo ogromne, saj boste v paketu dobili kar 10 DVD ploščkov, kar bo dovolj za začetno namestitev, za igranje pa boste vseeno potrebovali internetno povezavo. Fizična kopija je izredno zanimiva za zbiratelje in z veseljem lahko sporočimo, da je Microsoft celo našel uvoznika za Slovenijo. Tako lahko na naši partnerski trgovini EIGRE.si prednaročite standardno ali pa Premium Deluxe edicijo igre in to celo po nižji ceni, kot jo zaračunava Steam!

*Opomba: po prečesavanju informacij na uradnem forumu smo prišli do bizarne odločitve Microsofta in postopka namestitve. Namreč fizična kopija ne bo služila samo za zbiratelje, ampak bodo igralci morali namestitev nujno sprožiti preko DVD-jev. Pred vsakim zagonom igre bo nato potrebno imeti v pogonski enoti prvi DVD, drugače se igra ne bo zagnala. Več informacij na naslednji povezavi.

Microsoft Flight Simulator izide 18. avgusta, pred igranjem pa še hitro preverite sistemske zahteve (namig, imejte pri roki veliko pomnilnika).

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime