Sony bi rad na PC pripeljal še več PlayStation ekskluziv

Živimo v zanimivih časih. Včasih je veljalo, da sta imela tako Microsoft kot tudi Sony trdno zakoličene ekskluzive za svoji konzoli Xbox in PlayStation, saj sta tako prodala več kot konzol in tudi iger. PC je bil porinjen nekako na stran in dokler ni prišel Steam, je bilo računalniško igranje, ki ga je povrh vsega nadlegovala visoka stopnja piratstva, zelo blizu propada.

Danes so stvari nekoliko drugačne in tako Microsoft kot tudi Sony sta čedalje bolj zainteresirana za PC. Microsoft je celo zaplaval v računalniške vode do te mere, da bo vsak Xbox naslov izšel ob istem času tudi na računalnikih in če bi zaradi tega kdo označil njihovo prihajajočo Xbox Series X konzolo kot predsestavljen računalnik, se ne bi pretirano zmotil.

Tudi Sony je uvidel, da bi znal na PC-ju še dobro zaslužiti. Da se nekaj premika v to smer je najprej naznanila igra Death Stranding, ki bila sprva ekskluziva za PlayStation 4, mesece kasneje pa je svoj dom našla tudi na računalnikih. Sony je nato predelal še Horizon Zero Dawn – prva igra, ki jo je razvil Sonyjev studio, ki je svojo pot našla tudi na PC.

Prodaja je bila očitno dovolj visoka, da je Sony v nedavnem poročilu razodel, da namerava na računalnike prenesti še nekatere ostale naslove. Gre za zanimivo strateško odločitev, ki je rezultat dveh predvidevanj. Sony namreč vidi, da se na PC-ju nahaja skupnost igralcev, ki se za noben denar ne bo umaknila iz te platforme, a vseeno bi kupili Sonyjeve izdelke, če bi bili ti na voljo za njihovo platformo. Založnik bi seveda najraje igralce dobil na svojo konzolo, a če je to račun brez krčmarja, bi jim lahko vsaj prodal igro in tako zaslužil.

Po drugi strani je prenos PlayStation 4 ekskluziv dober recept spodbude igralcev za nakup konzole PlayStation 5. Dober primer tega je denimo Horizon Forbidden West, ki je nadaljevanje igre Horizon Zero Dawn. Slednjo igro so izdali na PC-ju in zaslužili od prodaje, dvojka pa bo na voljo samo za PS5. Če želi igralec spremljati nadaljevanje zgodbe, potem bo moral kupiti novo konzolo in s tem so dobili novo stranko.

Kaj bo Sony še predelal ni znano, a iger v katalogu jim zagotovo ne manjka in skoraj zagotovo bi vsi naslovi zabeležili visoke prodajne številke. Igralci največ upov polagajo na Bloodborne, za katerega že dolgo krožijo govorice o predelavi, morda pa nas pričaka še kaj novejšega kot je denimo God of War ali pa oba dela The Last of Us.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime