Skupina oboževalcev predeluje Half-Life 2 v Half-Life: Alyx

Ko sem preigraval Half-Life: Alyx sem se imel hudo fajn, a hkrati sem pogrešal očalarskega Gordon Freemana in njegove avanture iz prvih dveh Half-Life poglavij. Vedel pa sem, da se bo zagotovo našel nekdo, ki se bo spravil predelati eno od iger v VR pogon Alyxa. In po pol leta je bil nedavno prvič napovedan mod Project 17.

Žal pa ta ni točno tisto, kar sem pričakoval. Skupina oboževalskih razvijalcev je resda izdala prvi napovednik za svoj projekt, a ta ima veliko manjše cilje, kot je bila denimo predelava prvega Half-Lifa v pogon drugega. Nameravajo namreč predelati samo uvodni del Half-Life 2, ki se imenuje Point Insertion in ne vsebuje nobene akcije. Pri uvodu se namreč igralci spoznamo z osnovami fizike in okolico, tako da se bolj ali manj samo sprehajate skozi stopnje. Kljub temu nas je Point Insertion ob izidu leta 2004 odpihnil in morda bomo doživeli enako navdušenje ob gledanju VR različice.

Project 17 ima svojo uradno spletno stran, na kateri je zapisano, da je datum izida še neznanka, avtorji pa so tudi razložili, da je Half Life: Alyx modding scena še premlada in vsebuje premalo orodij za predelavo celotnega drugega poglavja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime