Bomo danes končno dobili nove novice glede Elden Ring igre?

V septembru se je zgodilo veliko stvari. Videli smo novo serijo Nvidia grafičnih kartic. Razkriti sta bili ceni in datuma izida novih konzol. Videli smo prihodnost založnika Bethesda, potem ko je tega kupil Microsoft. Dobili smo vpogled v naslednjo generacijo iger, ki bodo čez pičla dva meseca začele izhajati na konzolah Xbox Series X in PlayStation 5.

A ena zadeva se nam neprestano izmika. Gre za igro Elden Ring, ki jo je razvijalec FromSoftware, znan po svoji seriji Dark Souls, napovedal lani na dogodku E3. Gre za njihov najbolj ambiciozen projekt do sedaj, saj so pri ustvarjanju sveta združili s priznanim piscem knjig Pesmi ledu in ognja, George R. R. Martinom, ki je znan po svojem kvalitetnem delu in po tem, da za eno knjigo potrebuje celo večnost.

FromSoftware od napovednika lani ni o igri povedal ničesar novega. Oboževalci potrpežljivo čakajo novice, a so vedno znova razočarani. Čez poletje se je odvil kup dogodkov, a prav nikjer ni bilo ne duha, ne sluha o Elden Ringu.

Leto gre počasi koncu in večjih konferenc bo kmalu zmanjkalo. Ravno danes, čez nekaj ur, štarta morda še zadnji dogodek, ki drži potencial, da bi na njem vendarle videli Elden Ring. Gre za TGS 2020 oz. Tokyo Game Show, ta pa bo potekal med 24. in 27. septembrom.

Na konferenci bo prisoten bo založnik Bandai Namco, ki bo tudi založil Elden Ring, a ta je svojo predstavitev iger že napovedal in med njimi ni omembe Elden Ringa. Oboževalci več upov zato polagajo v Microsoft. Elden Ring je bil lani na E3 dogodku prvič predstavljen ravno med njihovo predstavitvijo in morda se podobno zgodi tudi tukaj. Prav tako je bil Dark Souls 3 predstavljen na TGSu 2015 in to med Bandai Namcovo prezentacijo, pa čeprav je založnik že prej napovedal urnik predstavitve in na njem ni bil zapisan Dark Souls 3. Se nam kaj podobnega obeta tudi za letos?

Microsoft je v začetku meseca povedal, da se bo njihova konferenca osredotočila na japonske ustvarjalce iger, kar FromSoftware vsekakor je. A po drugi strani so tudi zapisali, da ne bomo videli novic glede konzole Xbox Series X. Če je Elden Ring še daleč od izida, potem bi zagotovo targetiral ravno to konzolo.

Na odgovore ne bomo več dolgo čakali. TGS 2020 se začne že danes ob 13.00, prvi pa bo na sporedu ravno Microsoft. Prenos v živo si boste lahko ogledali na zgornji povezavi in če ne bomo videli informacij glede Elden Ringa, nam ostane še Bandai Namco. Ta bo svojo predstavitev speljal 26. septembra ob 6.00 zjutraj, prenos v živo pa vas čaka spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime