Nekomu je uspelo zagnati Skyrim na zaslonu tipkovnice

Igra Skyrim je znana po tem, da jo je razvijalec od njenega izida leta 2011 predelal že za vse možne sisteme. Zadeva je tako prerasla že v “meme” in posmehovanja so prispela tudi do ušesa Todda Howarda – šefa Bethesde. Ta je nato leta 2018 v intervjuju povedal preprosto misel: “Če nočete več predelav Skyrima, jih preprosto nehajte kupovati.”

Kljub tem besedam se je po predelavi za konzolo Nintendo Switch Bethesda malce umirila in za prihajajoči konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X predelava Skyrima še ni bila napovedana. No, tehnično to ni povsem res, saj bosta konzoli podpirali igranje iger iz prejšnje generacije konzol, na katerih Skyrim obstaja. Vendar pa vsaj novih uradnih predelav za polno ceno za zdaj ni bilo napovedanih.

Morda pa je Toddu dal novo idejo podjetni Reddit uporabnik Mr_Murdoc. Uspelo mu je namreč zagnati Skyrim na majhnem zaslonu SteelSeries Apex 7 TKL tipkovnice.

So, I got Skyrim running on my keyboard. from r/skyrim

Ta mali zaslon je sicer kakovosten OLED, a je zmožen prikazati samo dve barvi, tako da ne pričakujte nekega pravega igranja. Vendar pa boste znalci igre iz te zmešnjave črnih in belih pik hitro razpoznali tisto znano uvodno sceno, ko se prevažamo v kočiji.

Mr_Murdoc se je moral za uspešno prikazovanje slike poslužiti nekaj priročnih trikov. Na GitHubu je uporabil skripto, ki omogoči zrcaljenje slike iz monitorja na zaslon tipkovnice. Če si lastite SteelSeries tipkovnico z zaslonom, potem zna ta skripta priti prav tudi vam in namestitev res ni preveč zakomplicirana.

To je že drugi takšen podvig neuradne “predelave” v zadnjem mesecu. Nedolgo nazaj smo lahko gledali podvig enega junaka, ki je na nosečniškem testerju uspešno zagnal DOOM.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime