Nekomu je uspelo inštalirati Crysis 3 na grafični pomnilnik RTX 3090 kartice

Na naši spletni strani radi zapišemo kakšno inovativno idejo, ki se je spomnijo podjetni igralci, ki v sebi nosijo skritega inženirja. Spomnimo se, da je nekomu uspelo zagnati DOOM na zaslonu nosečniškega testa, spet en drug junak je na zaslon tipkovnice spravil Skyrim.

Twitter uporabnik Strife212 pa je gledal v svojo svežo kupljeno grafično kartico RTX 3090 in se spraševal, kako naj jo uporabi na najbolj zanimiv način, ki bi mu na spletu prislužil nekaj točk slave. Njegov odgovor se je skrival v grafičnem pomnilniku.

RTX 3090 namreč nosi gigantskih 24 GB pomnilnika, kar da veliko možnosti za eksperimentiranje. Strife212 je na spletu našel program GPU Ram Drive, ta pa nam omogoča, da grafični pomnilnik izkoristimo kot disk. Preko programa je tako ustvaril 15 GB veliko NTFS particijo, nanj namestil Crysis 3 in tako mu je ostalo še 9 GB pomnilnika za poganjanje igre. Kar je za sicer grafično impresiven, a že 7 let naslov bilo več kot dovolj.

Igro mu je dejansko uspelo zagnati in vse skupaj je Crysis 3 med delovanjem pogoltnil nekaj več kot 20 GB pomnilnika. Strife212 je na Redditu povedal, da je sicer pričakoval hitrejše nalaganje stopenj, a je bilo to nekako enako kot na NVME disku. Vseeno pa mu je uspelo igrati na ločljivosti 4K pri dobrih sličicah na sekundo.

Strife212 je povedal, da se je za eksperiment odločil zaradi novice, da Call of Duty Modern Warfare ne paše več na 250 GB velike SSD diske. Za takšen eksperiment s Call of Duty igro bo tako treba počakati še nekaj let, a verjetno bo takrat tudi COD meril že več kot terabajt.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime