NBA 2K21 je igra, ki stane polno ceno in vsebuje nepreskočljive oglase

Če kakšna brezplačna igra, ki ponuja ogromno zabave, vsake toliko zamori s kakšnim oglasom, igralci ne bodo preveč jezni. Res je, da je zadeva tečna, a razvijalec nekako mora pokriti stroške razvoja. Prav tako nas ne bo preveč razburilo dejstvo, če nam brezplačna igra ponuja nakup mikrotransakcij, saj spet delo programerjev stane veliko denarcev in nek kanal zaslužka mora obstajati.

Ampak ko za igro na PC-ju odštejemo 60 € in na konzolah celo 70 € (oz. 80 €, kolikor bodo stale nekatere igre na naslednji generaciji konzol), takšnih opravičil ni več. Takrat se gre samo še za grobo nategovanje iz strani založnika in eden večjih izkoriščevalcev v tem spektru je založnik 2K.

Ta vsako leto testira meje sprejemljivega obnašanja v svoji košarkaški igri NBA 2K. Serija je bila leta nazaj vrhunska simulacija košarke, vendar pa je 2K opazil potencial za zaslužek in začel v igro vrivati čedalje več mikrotransakcij. Zdela se jim je celo brihtna ideja, da za kupovanje mikrotransakcij spočnejo prav poseben napovednik, ki je bil seveda takoj spljuvan iz strani skupnosti.

Vendar pa se niso ustavili samo tam. V NBA 2K19 so v igro vrinili nepreskočljive oglase in s to tradicijo nadaljujejo tudi v letošnji ediciji NBA 2K21. Kar je še posebej podlo pri temu je dejstvo, da teh reklam ob izdaji igre ni bilo in tako so se elegantno izognili negativnim ocenam iz strani opisovalcev, ki so se že tako pritoževali nad pomanjkanjem inovacij v igri. Enako potezo je pred kratkim poskušal založnik EA v igri UFC 4, a so oglase zaradi pritožb hitro odstranili.

A 2K je drugačen, saj se na vse te pritožbe požvižga. Mikrotransakcije so kljub pritožbam vsako leto hujše in stavimo, da tudi oglasov ne bodo umaknili. Razlog je namreč preprost: kljub vsemu viku in kriku konkurence ni in igralci ubogljivo vsako leto kupijo novo različico igre in pridno kupujejo mikrotransakcije. Res žalostno, da napovednik za naslednjo generacijo izgleda vrhunsko, a vsi vemo, da nas pod lepo grafiko čaka nekaj ostudnega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime