Vauks v obsežnem posnetku razkril grdobijo Joonglaa Star tekmovanja

Če ste reden uporabnik YouTuba ali Facebooka, potem ste zagotovo že slišali za tekmovanje Joonglaa Star. To se je navidez pojavilo kar iz nekje in kar naenkrat so vsi slovenski vplivniki in reklame govorile o novem YouTube kanalu, ki bo pod eno streho združil najbolj znana imena in tako celotno Slovenijo preselil v novo internetno dobo.

Zadeva me je spomnila na About You trgovino, saj so bili oglasi za presneto zadevo praktično povsod in YouTube kanal je začel hitro pridobivati nove naročnike (zdaj je nalogo kravžljanja živcev prevzel Bizovičar z nadležno Hofer reklamo). Koliko sta Žurnal24 in A1 porabila na marketingu ni znano, a zagotovo številka ni bila majhna, seveda pa je treba tudi plačati vse zvezdnike, ki so sodelovali v raznih izzivih in odgovarjali na razna vprašanja.

Vsebina kanala je namenjena mladim, saj najdemo naslove tipa “Damjan Murko in njegova vroča izkušnja z moškim” in “Katera je bila največja bradavica, ki sem jo držal v ustih”, vendar je to zdaj že navada YouTuba in z navadnim naslovom nate ne bo kliknil nihče.

Na koncu je zmagala Kaya Solo, kar je bilo nekako pričakovano, a YouTuber in raper Vauks je včeraj razkril, da so v zakulisju potekale scene, ki velikim partnerjem kot sta Žurnal in A1 ne morejo biti v ponos.

Posnetek je res zanimiv in pokaže kar nekaj grdobij organizatorja tekmovanja. Vauksa so namreč povabili k sodelovanju v Joonglaa Star in čeprav mu je bil večkrat ponujen honorar, na koncu od tega ni bilo nič. Vauks je med drugim povedal, da je bilo zbiranje prijav lažno in da se je komisija že predhodno odločila, kdo točno bo sodeloval v tekmovanju in kdo ne. Vauks je kasneje priznal, da to ni povsem res, saj je dobil privatna sporočila nekaterih tekmovalcev, ki so se prijavili in so bili dejansko povabljeni v tekmovanje. A po drugi strani niso dobili plačanega prevoza ali pa honorarja, kot je bilo na začetku obljubljeno.

Najbolj smešen del posnetka se je tikal honorarja. Vauksu je bilo namreč ponujeno 2.500 € honorarja za dva dni dela, kar je visoka številka, a kasneje se je izkazalo, da je bilo vse skupaj samo mešanje megle. Honorar bi namreč dobil v obliki PR člankov na spletni strani Žurnala, pa še to bi bili samo trije takšni članki. Tako so želeli za eno spisano objavo zaračunati 800 €, kar je naravnost neverjetna številka in dvomim da boste v Sloveniji našli novinarja, ki piše pod takšnimi cenovnimi postavkami. No, razen mene, saj je znano dejstvo, da na HOPsi spletni strani novinarji služimo debele številke, v službo pa se vozimo s privatnimi helikopterji. Škoda, da na tem mestu ni Vauks malce bolj povprašal svoj Joonglaa kontakt za podrobnostmi, saj me res zanima, če bi Žurnal bralca med branjem opozoril, da gleda PR članek.

Zadnji del posnetka se nekoliko oddalji od Joonglaa teme in govori predvsem o znanem producentu Alešu Vovku, bolj znanem pod vzdevkom Raay ter njegovem primežu na slovensko glasbeno sceno. Občutek imam, da zna Raay zaradi tega proti Vauksu sprožiti kakšno tožbo, kar ne bi bilo prvič, ko bi nekdo napadel njegovo ime.

Moj šesti čut me tako zopet ni prevaral, saj sem že pri objavi rezultatov našega tekmovanja Top YouTuber Slovenija zapisal, da se mi zdi celoten koncept tega kanala preveč bleščav in umetno ustvarjen, da bi bil bil resničen. Vsebina se mi zdi, kot da bi jo ustvarjal nek marketingar, ki bi rad samo zaslužil in ne opravlja svojega dela s srcem ali strastjo. To se odraža tudi v komentarjih posnetkov, saj je interakcija publike bolj minimalna. 40 komentarjev na video? Zmagovalec našega tekmovanja Wortex jih v svojem podcastu nabere trikrat toliko in to je lep dokaz, da z denarjem lahko kupiš določene stvari, a skupnosti ne boš ustvaril.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Bravo za zapis. Večji problem je, da je umetno ustvarjen za povecanje prodaje. Žal mi je mladih, ki naivno sledijo. Samo, da se jim spere možgane!

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime