Piratom je po enem letu uspelo skrekati igro Red Dead Redemption 2

Pirati PC iger se že dolgo časa borijo proti zloglasni zaščiti Denuvo in obe strani sta dobili in izgubili nekatere bitke. Vendar pa ni samo Denuvo bil trn v peti igričarskih gusarjev, saj jih že od samega začetka muči tudi huronsko popularna igra Red Dead Redemption 2.

Ta ni vsebovala Denuva, ampak se je razvijalec Rockstar odločil za svojo rešitev, ki je vsebovala tri različne zaščite: običajno za zaščito licence, Digital.AI in Social Club. Ta kombinacija je bila dovolj uspešna, da so se pirati skoraj eno leto zabijali v neprebojen zid in po vsem tem času jim je včeraj končno uspelo preplezati zid.

Pod dosežek se je podpisala skupina Empress, ki je precej nova na področju lomljenju zaščit, a je nase opozorila že z lomljenjem Denuva, sedaj pa jim je kot prvi uspelo zlomiti tudi licenco Red Dead Redemption 2.

Seveda se lahko pirati poslovijo od preigravanja večigralskega dela, saj igra preko strežnikov preveri veljavnost licence, a zgodbo lahko po novem odigrajo od začetka do konca. Novice so veseli tudi modderji, saj je prejšnja zaščita onemogočala razvoj večjih modifikacij, odprta .exe datoteka pa bo omogočala bolj prost razvoj vsebine iz strani skupnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime