Life is Feudal: MMO 18. januarja 2021 ugaša svoje strežnike

MMO žanr morda res doživlja manjši preporod. To nakazujejo igre kot so Crimson Desert, ODIN Valhalla Rising ter novi projekt razvijalca Riot. A vse te igre bodo potrebovale še nekaj časa za razvoj in tega morebitnega preporoda ne bodo doživeli vsi že obstoječi MMO-ji.

Eden izmed njih sliši na ime Life is Feudal: MMO, ki je 3 leta nazaj izšel na Steamu in je partner popularne preživetvene strategije Life is Feudal. MMO-jevska veja je ob svojem izidu zabeležila malce več kot 5.300 istočasnih igralcev, kar je spodobna številka, ki pa je razvijalec žal ni mogel obdržati. Od septembra 2020 dalje igra ni presegla 1000 igralcev, kar je za MMO, ki se zanaša na visoko populacijo, precej slab obet za prihodnost.

life is feudal

Razvijalec je tako pred kratkim najavil, da bodo 18. januarja 2021 za vedno ugasnili svoje strežnike. Zanimivo pa je, da razlog za potop ni samo nizko število igralcev, ampak tudi borba na sodišču. Razvijalec je v svojem pismu namreč zapisal, da trenutno bije drago bitko na ameriškemu sodišču z založnikom in to jih je močno udarilo po denarnici. To jim je izčrpalo sredstva do te mere, da preprosto ne morejo več upravičiti stroškov vzdrževanja strežnikov in plačevanja programerjev za delo na že tako revnem projektu.

Tako bodo strežniki ugasnjeni, še pred tem pa bo izdana zadnja posodobitev. Ta ne bo povsem dokončana, a igralci bodo lahko vsaj dobili vpogled v to, na čem je nazadnje delal razvijalec. Moderatorji bodo prav tako sprejemali prošnje od igralcev, ki bi želeli dobiti zračne posnetke svojih naselbin. Te slike bodo nato za vedno ovekovečene na spletni strani razvijalca.

life is feudal

Razvijalec se zaenkrat še ni razjasnil, ali bo to vplivalo na enoigralski del Life is Feudal, ki ima še vedno zdravo igralno bazo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime