Cyberpunk 2077 – modifikacija za igranje v tretji osebi zdaj na voljo za prenos

Razvijalec CD Projekt RED je z najavo, da bo Cyberpunk 2077 moč igrati samo iz prvoosebnega pogleda, veliko igralcev precej razočaral. Nekateri raje dogodivščine svojega junaka spremljamo iz pogleda izza ramen in se tako čudimo frajerskim oblekam in čudovitim animacijam, še bolje pa je, če nam je ponujena izbira, kot to denimo nudijo The Elder Scrolls igre. Torej bojevanje iz prvoosebnega pogleda, za sprehajanje po svetu pa nato preklopimo v pogled za rameni.

CDPR te možnosti žal ni ponudil, zato so se na PC-ju modderji odločili, da ta problem odpravijo sami. Pisali smo že o eni takšni modifikaciji, ki pa je bila takrat v še tako zgodnjem stanju, da smo jo lahko samo gledali preko slik in posnetkov. Sedaj je modifikacija z uradnim imenom “JB – TPP MOD WIP third person” na voljo za prenos in z njo lahko tudi preigramo igro.

Vendar tudi ta verzija modifikacije še vedno ni dokončana in vsebuje še cel kup hroščev in manjkajočih animacij. Kar pomeni, da se povsem zlije s hroščato izkušnjo, ki nam jo ponuja sama igra.

V tretji osebi lahko naš V skače, pleza, se počasi sprehaja in teče. Omogočeno je tudi prikrito tiholazenje, ki v bistvu izgleda še najbolj dokončano. Žal se zalomi pri boju, kjer ne manjkajo samo animacije, ampak izgine tudi grafični model lika. Modderji imajo pred sabo še nekaj dela, a če vam brez tretjeosebnega pogleda ni živeti, je tole soliden začetek.

Namestitev je precej enostavna. Najprej boste potrebovali mod Cyber Engine Tweaks, šele nato prenesete JB – TPP MOD WIP third person in vsebino stisnjene datoteke razširite v mesto inštalacije igre v kateri nato poiščete mapo bin/x64/. Zaženete igro in pritisnite tipko B, na voljo pa so vam štirje različni koti gledanja.

Mimogrede, na spletu se je pojavilo tudi nekaj drugih modifikacij. Enhanced Controls Mod je denimo zanimiv vsem tistim, ki bi si želeli na miški in tipkovnici boljših kontrol, Better Car Control pa izboljša vožnjo avtomobilov in motociklov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime