The Elder Scrolls Online dobiva junija nov dodatek Blackwood, ki bo omogočil rekrutiranje NPC-jev

Razvijalec Zenimax Studios je že nekaj časa nazaj pokazal prvi napovednik za novo razširitev, ki bo doletela njihovo igro The Elder Scrolls Online. V kratkem dražilniku smo lahko videli, da se bodo naše avanture preselile v Oblivion dimenzijo, ki smo jo nazadnje obiskali leta 2006.

Včeraj nam je založnik Bethesda pripeljal pravo predstavitev in dobili smo kup novih informacij.

Nova sezona se bo imenovala Gates of Oblivion, vse pa se bo začelo z DLC dodatkom Flames of Ambition, ki bo na strežnikih zaživel na Dan žena, 8. marca. DLC nam bo predstavil dve novi PvE temnici ter bo služil štartu zgodbe, ki bo na začetku zapovedal napad na oltar Mehrunes Dagona, ki bo v tej razširitvi zastopal vlogo glavnega zlobca. To je ogromni Deadric princ, ki je igral glavno vlogo tudi v igri Oblivion, takrat pa ga je podpiral kult Mythic Dawn. Slednji se bo pojavil tudi v prihajajočem dodatku, kar je tudi logično, saj se bodo dogodki v Elder Scrolls Online odvili 800 let pored tistimi iz Obliviona.

Nato bomo 1. junija dobili prvo poglavje razširitve, ki se bo imenovalo Blackwood. To bo vpeljalo cel kup novih stvari, med njimi tudi povsem nova področja v obliki Niben Foresta, Blackwood Boga ter mesta Leyawiin. Poleg tega bomo dobili tudi povsem nove igralne mehanike, ki jih igralci zahtevajo že dolgo časa.

Tako bomo končno lahko svoje vrste vpoklicali umetnopametnega pomagača, ki ga bomo lahko s sabo vzeli na avanture, moč pa ga bo tudi opremljati z novimi kosi oklepa in mu v roke posaditi orožja. Ob izidu bosta na voljo en moški in en ženski rekrut, vsak od njiju pa bo imel svoje zvočne vrstice ter svojo osebno nalogo.

Druga pomembna zadeva je uvodni del. Do sedaj nas je igra ob ustvarjanju novega lika posadila v uvajalni del, ki se je začel v zadnjem dodatku. To je pri novih igralcih privedlo do velike zmede, saj tako niso začeli spremljati štorije originalne igre in je bila zgodba povsem zmedena. Zdaj bodo igralci lahko izbrali kje želijo začeti svojo avanturo: v zadnji razširitvi ali pa na začetku originalne kampanje. Upamo, da bo Zenimax na tem področju postoril še kaj, saj so vsi dodatki in območja med sabo pomešani, tako da je smiselno spremljanje zgodbe dokaj oteženo.

Novi dodatek bo seveda prinesel kup nove opreme, temnic, šefov in nove dogodke na mapah, saj se bodo sedaj med raziskovanjem po svetu naključno odpirala Oblivion vrata, kar precej spomni na originalno igro iz leta 2006. Spremenjen bo tudi sistem vlaganja izkušenjskih točk, ki bo zdaj spominjal na tisto zvezdno karto iz Skyrima.

Žal razvijalec ni povedal ničesar glede sprememb na področju bojevanja, saj je to danes že precej zastarelo in animacije bi si zaslužile svojo prenovo. Morda se na tem področju še kaj spremeni, saj je izid še dovolj daleč stran, dodatek pa lahko že prednaročite na Steamu po ceni 39,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime