CD Projekt RED ugasnil Cyberpunk 2077 mod, ki vam je omogočil seks s Keanu Reevesom

Pred kratkim smo pisali o dobrodušni potezi razvijalca CD Projekt RED, ki je igralcem končno ponudil možnost ustvarjanja modifikacij za igro Cyberpunk 2077 in modderji so hitro pograbili uradno orodje in se začeli z njim igrati.

Program sicer ne omogoča resnejšega spreminjanja kode, a par stvari se vendarle da narediti. En podjeten modder z imenom Catmino je na spletno stran Nexus naložil zanimivo modifikacijo, ki model robotske prostitutke, ki se v Cyberpunku imenuje Joytoy, zamenja z neko drugo podobo.

V tem primeru je bila podoba zamenjana z likom Johnnyja Silverhanda, ki ga je v igri zvočno upodobil Keanu Reeves in nenadoma lahko v seks sceni gledamo njegov bradati obraz. Sicer zadeva ni dodelana, saj med sekvenco manjka Keanujev glas, a animacija obraza je tam in z malce domišljije lahko dobite približno predstavo seksa s slavnim Hollywoodskim igralcem.

CD Projekt RED se na novo modifikacijo ni odzval z nasmeškom na obrazu in od avtorja je zahteval umik moda, ki ga zdaj ne moremo več prenesti na Nexusu. Razvijalec je v uradni objavi zapisal, da je njihova glavna skrb glede modifikacij to, da nikogar ne užalijo. Ustvarjalci vsebine morajo tako za uporabo obraza, ki je vzet iz resničnega življenja za modifikacije dobiti privoljenje avtorja, še posebej če jih modifikacija postavi v takšne kočljive položaje.

Situacija malce spomni na tisto dogajanje iz leta 2015, ko je igralka Ellen Page (zdaj Elliot Page) v igri Beyond: Two Souls posodila svoj obraz glavnemu liku in v eni sceni jo lahko vidimo pod tušem. Igralka takrat razvijalcu Quantic Dream no dovolila skeniranje svojega golega telesa, zato je razvijalec poustvaril svoje telo, na katerega so nato posadili njeno glavo. To Ellen takrat ni bilo všeč, zato je založniku Sonyju zagrozila s tožbo in morda se CDPR boji takšnih ukrepov tudi iz strani igralcev v Cyberpunku 2077. Dodatnih tožb trenutno res ne potrebujejo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime