CDPR opozarja pred nameščanjem modov za Cyberpunk 2077, saj lahko postanete tarča hekerjev

Igra Cyberpunk 2077 kljub nekaterim posodobitvam ostaja nezloščena izkušnja, za katero pa je bilo pred kratkim razkrito, da vsebuje tudi eno večjo ranljivost, ki vas lahko izpostavi zlobnim spletnim napadalcem.

Razvijalec CD Projekt RED je v nedavnem zapisu na Twitterju igralce opozoril, da naj za nekaj časa počakajo z nameščanjem modifikacij. V zunanjih DLL datotekah igre so namreč naleteli na ranljivost, ki bi jo lahko hekerji uporabili za napad na vaš računalnik. Trenutno se dela na popravku, ki bi to ranljivost zakrpal, CDPR pa pravi, da med tem časom igralci ne nameščajo datotek iz nepreverjenih virov.

CDPR je nedolgo nazaj izdal uradno orodje za ustvarjanje modifikacij in čeprav to ni bilo močno, se je vseeno dvignilo nekaj prahu, ko so iznajdljivi igralci nalepili obraz Keanuja Reevesa na digitalno prostitutko. Nekaj modifikacij za delovanje potrebuje vtičnik Cyber Engine Tweaks, ki je prej omenjeno varnostno luknjo že zakrpal. Vseeno je morda bolje, da malce počakate z nameščanjem novih modifikacij, saj bi moral popravek iziti zelo kmalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime