Sejem E3 je tudi za letos preklican

Koronavirus ni poskrbel samo za pomanjkanje strojnih komponent po celem svetu, ampak je prejšnje leto odpovedal cel kup dogodkov. Za igričarje je bil najbolj žalosten preklic tradicionalnega sejma E3, ki se vrsti že vrsto let, a lani je bil preprosto odpovedan. Vsi večji založniki so zato priredili svoje prireditve, ki so se izkazale za bolj ali manj uspešne.

Spletna stran VGC pa sedaj poroča, da naj bi bil E3 odpovedan tudi za 2021. Komisija, ki skrbi za turizem v Los Angelesu je namreč izdala poročilo, v katerem je jasno zapisano, da je bil sejem odpovedan. Govorimo o dogodku v živo, ki se ga udeleži po več tisoč novinarjev in radovednežev, ki želijo pod eno streho uživati v igranju najnovejših videoiger. Komisija plodno sodeluje z organizacijo The Entertainment Software Association oz. ESA in kakor lahko vidimo v tabeli, je bil dogodek v živo odpovedan, a delalo naj bi se na digitalnem dogodku.

E3

A ta še ni uradno potrjen, saj potrebuje ESA za to izvedbo udeležitev večjih partnerjev, saj bi bil drugače dogodek brez smisla. In tu ga čaka trdo delo, saj je E3 začel v zadnjih letih izgubljati večje partnerje, kot so Sony, EA in Activision. Ta podjetja so ugotovila, da lahko priredijo svoje dogodke, ki so cenejši in takrat imajo pozornost igralcev samo zase.

ESA je za VGC izjavila, da lahko potrdijo spremembe na formatu E3 dogodka in da imajo plodne pogovore z razvijalci in založniki, vendar zaenkrat ni nič uradno potrjenega.

Digitalni dogodki so lani bili dober plan B, a res smo upali, da bo letos drugače. E3 je bil boleče pogrešan, saj je manjkal en tisti večji dogodek, ki bi prikazal največje naslove vseh večjih igralcev in igričarji bi vsaj en dan debelo gledali v najave prihajajočih projektov.ter se smejali raznim cringe dogodkom na odru. Zdaj so bile te najave razpršene skozi celo leto in treba je reči, da smo bili večkrat razočarani, kot pa navdušeni. E3 je med drugim tudi omogočal novinarjem in nekaterim srečnim igralcem, da dejansko preizkusijo prihajajoče igre, česar v digitalnih prenosih preprosto ni možno.

Prihodnost sejma E3 je tako nejasna in bojimo se, da zadeva dveh zaporednih preklicev preprosto ne bi preživela.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime