Gothic praznuje 20 let in tu so prve uradne slike predelave

Že 20 let mineva odkar je majhna nemška razvojna ekipa Piranha Bytes splavila svojo prvo igro Gothic in z njo pošteno prerukala svet RPG iger. Žal Gothic franšiza zaradi nerodnega založnika nikoli ni uspela zasloveti tako kot je to uspelo The Elder Scrolls franšizi, a igra je bila pri nas močno popularna in vse do igre Gothic 3 sta si ti franšizi stali ob boku.

Piranha Bytes je nato šla svojo pot in trenutno razvija igro Elex 2, Gothic pa postal nekako pozabljen. A nanj ni pozabila goreča skupnost oboževalcev, ki za prvi in drugi del še vedno razvija modifikacije in upa na kakšno nadaljevanje.

Založnik THQ Nordic nas je nato pošteno presenetil ko je izdal demo uradne predelave prvega dela, pred kratkim pa so španskemu studiu, ki dela na olepšavi, nadeli tudi uradno ime Alkimia Interactive. Španci so povedali, da so vse pritožbe glede demo verzije vzeli v zakup in da razvoj lepo napreduje, ob 20 obletnici pa so na splet poslali tudi prve slike.

Igra vsekakor izgleda lepo in znebili so se tiste zaslepljujoče osvetljave iz dema in okolica je zdaj videti bolj zamorjeno in temno, kar od Gothic igre tudi pričakujemo. Veterani boste celo znali prepoznati kakšne dele iz originala in videti je, da bo tale predelava bolj verna izvirniku kot pa je bilo sprva mišljeno.

Uradni Gothic Twitter račun je objavil tudi prvo sliko prenovljenega Scavengerja, ki pa je malce hecen. Scavenger je bil namreč v originalu bolj ogromna kokoš, ki je samo branila svojo okolico, tu pa izgleda kot ogromen reptil, z ostrim zobovjem in čudno lobanjo na glavi.

Upanje ostaja, da bo predelava spodobna in razvijalec je postavil tudi uradno Steam stran, igralci pa so tudi vabljeni na njihov Discord kanal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime