Sony se je premislil in bo še vedno prodajal digitalne PlayStation 3 in Vita igre

Sony je prejšnji mesec presenetil z najavo, da bo to poletje ugasnil digitalne trgovine za svoje konzole PSP, PlayStation 3 in Vito. Te konzole namreč že dolgo časa ne prejemajo novih iger in vzdrževanje trgovin in strežnikov je zahtevalo svoje evre, tako da so se odločili celo stvar preprosto odsekati.

A igralci te novice niso bili preveč veseli in preko interneta se je slišalo veliko pritoževanja nad Sonyjevo odločitvijo. PlayStation 3 je še vedno močno igrana konzola, ki vsebuje res bogato knjižnico in za razliko od Microsofta Sony pri PlayStation 5 ni poskrbel za tako veliko združljivost starejših naslovov z njihovo novo konzolo.

Vik in krik je očitno bil dovolj glasen, da mu je prisluhnil tudi sam Sony. Ta je v novem blog zapisu sporočil, da so si premislili in da PlayStation 3 in Vita digitalne trgovine ne bodo zapirali, saj je postalo jasno, da je bila ta njihova odločitev napačna. Žal pa bo PSP še vedno bil poslan k večnemu spancu 2. julija letos.

Redko se zgodi, da kakšen večji založnik prizna svojo napako in se celo premisli zaradi pozivov igralcev. A to se je letos zgodilo že drugič. Na začetku leta je namreč Microsoft nameraval podražiti svojo naročnino Xbox Live, a je naletel na toliko pritoževanja, da je svojo odločitev hitro spremenil, poleg tega pa so celo spremenili svojo politiko in za F2P večigralske igre na Xbox konzolah vam ni več treba plačevati Live naročnine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime