Zdaj lahko kopljete za kriptom na Commodorju 64

Se spomnite, ko smo nekaj časa nazaj pisali o nekomu, ki mu je uspelo za ostareli GameBoy spisati program, ki na tej prenosni konzoli omogoča kopanje za kripto kovanci? YouTuber 8-Bit Show se je zdaj podal še bolj daleč v antično zgodovino in za 40 letni Commodore 64 je bil ustvarjen C64 Bitcoin Miner – program, ki omogoča kopanje kripto kovancev na tej ancientni relikviji.

Zdaj za pridobivanje svojega virutalnega bogastva ne potrebujete več pregrešno dragih grafičnih kartic tipa RTX 3090. Ampak to pride v poštev samo če ste nesmrtni. Commodorjev procesor namreč tiktaka pri frekvenci 1.0 MHz in omogoča kopanje pri 0,2 hashev/s, kar je pošteno manj kot GameBoy, ki omogoča 0,8 hashev/s. To pomeni, da bi za profit 10 dolarjev Commodore 64 moral neprestano brneti 758 milijonov let, kar nekako ni ravno optimalno.

A enako kot pri GameBoyu je tudi tukaj najbolj zanimivo to, kako je inženirju sploh uspelo na tako stari napravi omogočiti kopanje kripto rudarstva. Potrebno je bilo namreč tudi prevezati kable in za to je 8-Bit uporabil kar nekaj pretvornikov, saj je treba zadevo najprej povezati na internet. Izjemno zanimiv posnetek si lahko ogledate zgoraj, če pa vam uspe kaj nakopati, to le naložite na Binance, saj bodo očitno samo še tam vaša sredstva varna pred krajo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime