Metro Exodus postala prva igra, ki izrablja napredne mehanike PS5 igralnega ploščka

Razvijalec 4A Games nas je dve leti nazaj razveselil s tretjim delom Metro serije, Exodus, in vse od takrat na tem naslovu niso nehali delati. Zagotovo je trenutno v razvoju nadaljevanje, a do takrat igralci lahko igramo razširitve, pred kratkim pa smo dobili prav posebno različico igre s podnaslovom Enhanced Edition.

V nasprotju s pričakovanji to ni nek paket, ki bi pod eno streho združil vse izdane razširitve, ampak unikatna grafična nadgradnja, ki v igro vpelje ray tracing učinke. Metro Exodus Enhacned Edition je tako postal prvi naslov, ki ga brez novejših grafičnih kartic s podporo ray tracing učinkov, sploh ni možno zagnati.

Zdaj je razvijalec vpeljal še eno posodobitev, ki ga zna zopet zapisati v zgodovino. Vpeljana je bila namreč podpora za napredne mehanike igralnega ploščka za PlayStation 5, ki se med znalci imenuje DualSense. Igralni plošček sicer že dolgo nosi podporo v Steamu, a zdaj se je prvič nekdo odločil izkoristiti napredne mehanike vibriranja in upornosti sprožilnikov v PC naslovu.

DualSense je ena najboljših lastnosti nove konzole PlayStation 5, tako da bodo PC-jaši zdaj končno lahko videli, kaj vse so zamujali pri igranju. Upamo, da bodo 4A Games zgledu sledili tudi ostali razvijalci.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime