Blizzard bo zaradi nedavne tožbe iz World of Warcrafta odstranil nekatere sporne reference

Tožba, ki jo je nekaj dni nazaj vložila Kalifornija proti založniku in razvijalcu Activision Blizzardu je na površje izvlekla veliko grdobij. Založnik naj bi že dolgo gojil sovražno delovno kulturo v kateri je prevladoval rasizem, seksualno nadlegovanje ženskih sodelavk pa je bilo praktično že nekaj povsem vsakdanjega.

Activision je najprej obtožbe označil za neresnične, a od takrat je potihnil in začela so se vrstiti opravičila iz strani vodilnih. Nedavno je obžalovanje izrazil direktor Activisiona Bobby Kotick, pred njim pa so se oglasili tudi nekateri vodilni pri Blizzardu, ki so razvijalca zapustili leta nazaj in se želijo zdaj izogniti slabemu slovesu.

Zadovoljni niso niti delavci. Več kot 2.500 zaposlenih pri Blizzardu je podpisalo odprto pismo, ki obsoja odnos vodilnih do obravnavanja obtožnice, včeraj pa so nekateri tudi protestno zapustili pisane. Upočasnil oz. praktično ustavil se je tudi razvoj igre World of Warcraft, ki pa bo vseeno dobil nekaj sprememb.

Blizzard je namreč preko Twitterja najavil določene spremembe, ki se bodo v prihajajočih dneh zgodile znotraj njihove igre World of Warcraft. Zaradi tožbe so se odločili odstraniti nekatere reference, ki jo po njihovem mnenju niso več primerne za to igro. Kaj točno to pomeni razvijalec ni želel razodeti, a najverjetneje se bo večina sprememb tikala bivšega kreativnega direktorja Alexa Afrasiabija. Ta je v tožbi imenovan za enega od večjih igralcev na področju seksualnega nadlegovanja in naj bi bil celo tako napadalen, da so ga znotraj pisarn primerjali z Bill Cosbyjem.

Na Afrasiabija znotraj igre World of Warcraft najdemo kar nekaj referenc. V mestu Stormwind City lahko najdemo NPC-ja Fielda Marshala Afrasiabija, pojavi pa se tudi znotraj naloge The Great Fras Siabi. Poleg tega je po njemu poimenovanih nekaj predmetov, ki bodo verjetno odstranjeni ali pa bodo deležni spremembe imena.

Igralci so začeli pozivati tudi drugim spremembam. Tu izstopa denimo naloga A Bird in Hand v kateri mora igralec mučiti harpijo za informacije, na koncu pa se odloči da jo bodisi izpusti ali pa umori. Ta dotična naloga je na spletni strani Wowhead pridobila nekaj barvastih komentarjev, ki naj bi prikazali najslabše stvari igričarske kulture.

Kot rečeno, ni še čisto jasno kaj vse bo Blizzard spremenil, vemo pa, da bo sprememb deležna trenutna verzija igre, kot tudi World of Warcraft Classic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime