Partis zaradi nekega razloga zdaj ponuja beta testiranje strani

Marca letos je Slovenijo pretresel silovit šok. Tisoče Slovence se je zjutraj zbudilo židane volje, brez da bi se sploh zavedali, da jim danes ne bo usojeno prenesti najnovejše epizode Dobrega zdravnika, saj so preko noči zgoreli strežniki največjega slovenskega ponudnika piratske vsebine.

Partis je za ponovno vzpostavitev potreboval tri mesece in je sredi junija zagnal testno inačico spletne strani, ki naj bi bila samo začasna. A dva meseca kasneje stran še vedno kaže prvotno tesno podobo, ki je videti kot projekt nekoga, ki je v Google iskalnik vtipkal niz besed “Kako postaviti spletno stran” in mu še vedno ni jasen koncept PNG slik za logotipe. Osebje, ki se čedalje bolj zdi kot samo ena oseba, ki je še za krmilom te spletne strani, je v dveh mesecih spočelo samo razdelek za oglaševanje, medtem ko je vse ostalo nespremenjeno.

Kaj točno se je ves čas dogajalo v ozadju ni znano, a v obširni Slo-tech temi so uporabniki začeli ugibati, da morda od starega Partisa ne bo nikoli nič in da osebje samo prosi za donacije, pod pretvezo, da bo stran vsak čas obnovljena in postavljena na novo. Tudi uradni Facebook profil obljublja prenovo že od junija in potekala naj bi zadnja testiranja klepeta, foruma in profilov.

Morda pa smo se vsi ušteli in je osebje vse moči usmerilo v razvoj novega portala, brez da bi se vmes obremenjevali z obstoječo verzijo? Nekaj se je namreč začelo premikati in Partis zdaj ponuja tudi beta testiranje vsem tistim, ki bodo zaupali svoje epoštne naslove na beta@partis. Seveda se tule pojavlja vprašanje, zakaj bi neka takšna spletna stran sploh potrebovala beta testiranje? V bistvu za sodelovanje v beta inačici spletnega portala še nisem slišal, saj je edina logična poteza, da zadevo odpreš javnosti in nato ti uporabniki sporočijo vse hrošče, ki so jih dobili med obiskom, to pa je tudi dober test obremenjenosti strežnikov.

Zanimivo je tudi, da Partis omogoča donacije preko kriptovalut in če pogledamo dva zapisana naslova, lahko vidimo, da so od donacij preko kriptovalut zaenkrat prejeli točno 0 €. Partis zaenkrat tudi ni nikjer zapisal, kdaj približno naj bi se začel izvajati beta test oziroma kdaj naj bi izšla polna verzija portala.

partis

Zanimiv je tudi vpogled v druge številke. Spletna stran je v februarju 2021 držala nekaj več kot 3 milijone obiskovalcev, ta številka pa je nato do poletja padla na samo še milijon piratov. Kljub temu je to še vedno poštena baza uporabnikov, ki še vedno goji upanje v normalno obratovanje spletnega portala.

Je pa vsaj slovensko omrežje malce lažje zadihalo. Od padca Partis strežnikov je slovenska internetna zasedenost padla, saj manj ljudi prenaša gigabajte vsebine in res bi bilo zanimivo videti, če so ljudje začeli serije gledati legalno preko ponudnikov tipa Netflix ali pa so se samo preselili na drug piratski portal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime