GOG podarja igro Outcast

Igra Outcast je dejansko ena od prvi iger, ki so se dogajale v obsežnem odprtem svetu. Zadeva je originalno izšla davnega leta 1999, spočel pa jo je belgijski razvijalec Appeal. Igralci so takrat gledali v čudovito okolico tujega planeta Adelpha, ki smo ga raziskovali v škornjih Cutterja Slada – Zemljana, ki se je po spletu naključij znašel povsem izven svojega elementa, a po začetni zmedenosti se možakar zbere in popelje domorodce v boj proti zlobnim zavojevalcem.

Outcast je bil sicer slaven, a se ni prodal v dovolj veliki nakladi, da bi Appeal lahko uspešno razvil nadaljevanje. Licenca je nato dolgo časa počivala, dokler je razvijalec leta 2010 ni zopet prejel v roke. Takrat je razvil posodobitev 1.1, ki je omogočila igranje na sodobnih sistemih, leta 2017 pa smo dobili večjo predelavo Second Contact, ki je grafično podobo igre močno nadgradila.

Digitalna trgovina GOG te dni praznuje obletnico založnika THQ Nordic, ki si tudi lasti licenco Outcasta in v sklopu tega dogodka lahko na njihovi strani zdaj prevzamemo igro Outcast 1.1 povsem brezplačno. Ni še jasno, do kdaj točno bo zadeva na voljo zastonj, zato je najbolje, da igro čimprej prevzamete. Poleg tega je znižanih še cel kup drugih THQ Nordic iger, zato pokukajte v ponudbo tule.

Založnik je nedavno najavil tudi delo na povsem novem delu A New Beginning, ki pa zaenkrat še nima datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime