8 mesecev po požaru strežnikov je Partis končno spet nazaj

Največji slovenski ponudnik torrent vsebine Partis je 10. marca naletel na nesluteno katastrofo. Preko noči so namreč zagoreli strežniki ponudnika OVHcloud, tam pa je tudi Partis držal praktično vse podatke za uspešno obratovanje strani. Ko je vse izginilo v dimu, je za dolgo klecnil tudi naš torrent ponudnik, saj očitno pri roki ni imel varnostne kopije strani.

Partis se je 3 mesece kasneje postavil nazaj, a je bil praktično neprepoznaven. Stran je bila sicer funkcionalna, a kakšnih naprednih možnosti, poleg prenosa torrent datotek, ni ponujala. Partis osebje je sicer ves čas obljubljalo, da se bo kmalu vrnil v velikem slogu, a njihovim besedam je čedalje manj ljudi verjelo. Dolgo se je zdelo, da bo oranžno črni logotip počasi potonil v pozabo, vendar pa so se konec avgusta stvari vendarle začele premikati.

Najavljeno je bilo beta testiranje strani, ki je bilo očitno uspešno, saj je zdaj Partis, 8 mesecev po svojem požarnem davku, vendarle spet na nogah.

partis

Uradna Facebook stran je sicer nenavadno tiho in spremembe ni najavila, a če zdaj obiščete Partisovo domačo stran vas bo pričakal prijavni obrazec. Ta sicer trenutno ni povsem funkcionalen – vsaj meni se na običajni način ni bilo možno prijaviti. A če kliknete možnost za pozabljeno geslo, boste na e-poštni predal prejeli povezavo za prijavo v portal, ki vas bo instantno vpisala notri.

partis

Partis v3.0, kakor pravi opis pod logotipom, nosi staro podobo strani, a ta je vseeno malce posodobljena. Ob preletu torrentov se denimo še pred klikom izpiše razmerje sejalcev in odjemalcev, tako da vam je takoj jasno, kaj se splača klikniti.

Na žalost je to še vedno beta, saj nekatere stvari preprosto ne delujejo. Če pogrešate forume ali pa klepet, potem prenove ne boste veseli, saj stvari še vedno ne delujejo. Je pa dobra novica to, da lahko ponovno uporabite vse račune, ki so bili iz strani odstranjeni zaradi raznoraznih kršitev pravil.

Partis je tako začel novo poglavje svoje zgodbe, ki očitno še zdaleč ni zapisala svojega konca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Res je Partis je nazaj. Sicer mu še veliko manjka, da bo takšen, ko je bil prej. Predvsem mu manjka trenutno aktualnih vsebin. Prej karkoli sem potreboval sem šel na Partis in drugega praktično nisem potreboval. Bravo in hvala osebam, ki se za nas trudijo na Partisu. Upam, da bo Partis kmalu takšen, kot je bil, če ne še boljši!
    Lep pozdrav

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime