Delavka Activision Blizzarda v novinarski konferenci izpovedala nagnusne delovne pogoje

Tožba proti založniku Activision Blizzardu glede seksualnega nadlegovanja ženskih delavk še vedno traja in vse od avgusta se igričarska in širša javnost zgraža nad naravnost nagnusnimi delovnimi pogoji, ki so dolga vladali pri temu nekdaj spoštljivem razvijalcu.

Včeraj smo trpljenje lahko slišali iz samih ust žrtev, saj je pred mikrofone stopila Christine in z javnostjo podelila nekaj izkušenj pri svojem delu znotraj pisarn Activision Blizzarda. Povedala je, da je bila ta zaposlitev na začetku za njo sanjska, a ni trajalo dolgo, preden so se sanje spremenile v more. Postala je žrtev seksualnega nadlegovanja, kar je vključevalo otipavanje iz strani moških sodelavcev, komentiranje njenega telesa in vabila na seks z njenimi nadrejenimi. Christine je svojo pritožbo podala kadrovskemu oddelku, a tam so ji odgovorili, da so se vsi samo hecali in da zakonsko niso naredili ničesar napačnega.

Christine je bila podvržena tudi eni obliki nadlegovanja, ki je dejansko znotraj pisarn imelo svoje ime “Cube Crawl”. Ta pojem je označeval moške delavce, ki so se najprej močno napili, nato pa so med pisarniškimi oddelki šli od ene ženske do druge in te seksualno nadlegovali na najrazličnejše načine.

Izpoved žrtve je na Instagramu podelila odvetnica Lisa Bloom, ki je znana po zastopanju žrtev v odmevnih primerih seksualnega nadlegovanja. Lisa je povedala, da bi moral Activision Blizzard vsem žrtvam skupaj odplačati okoli 100 milijonov dolarjev, saj tožba vsebuje stotine ženskih delavk, ki niso bile samo nadlegovane, ampak jim je bilo tudi preprečeno napredovanje in so držale manjše plače od svojih moških sodelavcev.

Lisa je zahtevala tudi eno pravo opravičilo od vodstva Activision Blizzarda, a dvomimo, da bo tega dobila. Bobby Kotick kljub dobrim virom, ki pravijo da je ves čas vedel za delovno kulturo znotraj studia in da je pri teh zadevah tudi sam sodeloval, ostaja na čelu podjetja.

Activision Blizzard je pred kratkim zopet napolnil naslovnice člankov, saj je njihovega razvijalca Raven Studios prizadelo večje odpuščanje delavcev, to pa je sprožilo že tretje večje demonstracije njihovih zaposlenih, ki so zopet zapustili pisarne in zahtevali odstop svojega direktorja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime