STALKER 2 preklical vse NFT-je

Svet AAA videoiger še ni povsem pripravljen na vpeljavo tehnologije NFT, kar je lepo prikazal včerajšnji odziv igralcev na oznanilo razvijalca GSC Game World, ki je ponosno najavil, da bo njihova prihajajoča igra STALKER 2 vsebovala NFT-je.

Ti naj bi prišli v več paketih, prvi med njimi pa bi igralcem ponudili možnost stvaritve prvega metačloveka, ki bi nato živel v igri kot naključni NPC. Tisti, ki bi na licitaciji ponudil največ pravega denarja, bi dobil čast skeniranja svojega obraza in bi bil tako za večno ovekovečen znotraj igre STALKER 2.

Oboževalci vpeljave NFT-ja niso pozdravili in po Twitterju se je začelo preklinjanje razvijalca in prisege o odpovedi prednaročil. GSC Game World se je odločil malce pogasiti požare in je na Twitterju zapisal, da so NFT-ji povsem izbirni in da na noben način ne bodo vplivali na igranje, vendar pa to ni ravno preveč pomagalo.

Razvijalec je tako danes najavil, da bo preprosto ugasnil vse povezave z NFT-ji, saj jim je interes oboževalcev na prvem mestu. STALKER 2 bo tako 28. aprila 2022 izšel v tradicionalni obliki, ki nam ne bo postregla s prvim metačlovekom.

Kljub kritikam vsi nad vpeljavo NFT-jev niso bili razočarani. Glede na podatke strani DMarket, kjer bi tudi potekal nakup možnosti metačloveka, se je za možnost prehoda v digitalni svet prijavilo okoli 107k igralcev, kar vsekakor ni majhna številka za en dan promocije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime